Nieuws

 • Nieuw-Zeeland Zuidereiland

  WANDELREIS NIEUW-ZEELAND - ZUIDEREILAND Dit jaar vloog ik samen met Johann...

  Lees meer
 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
Meer nieuws

Mijmeringen aan de Balinese Zee

INDONESIE - BALI

Terwijl ik uitkijk vanaf het terras op de vlakke knabbelende Balinese Zee, de tuinman veegt het terras zodat het weer allemaal netjes is.  
Het zonnetje is alweer aanwezig en ik heb ook al enkele baantjes gezwommen in het zwembad.

De eenden man die elke dag met zijn groep eenden twee tot driemaal  langs de villa komt om ze blijkbaar uit te laten. Het is bijzonder hoe de groep bij elkaar blijft. Ze mogen soms even in het water wat tussen de villa de zee instroomt ook even badderen, maar ze komen daarna weer direct terug naar hem op het strand. Hij gaat verder met de groep de rijstvelden af, die onder water zijn gezet na de oogst. De eenden eten dan wat van de restanten en laten hun mest achter, waardoor er een natuurlijke bemesting is voor de nieuwe aanplant.

Vandaag kwam de nachtwaker in de ochtend afscheid nemen, want hij was klaar met zijn dienst een kleine fooi naafloop van het verblijf in de villa is gebruikelijk. Hij zorgt dat we ’s avonds gerust kunnen slapen. Tot volgende jaar wensen we elkaar.

De vissersbootjes glijden langs en vier hun netten, terwijl op het strand enkele mannen wachten zodat het net gesloten is en naar de kant wordt getrokken. Zodat zij de gevangen vis uit de netten kan halen.  Ook zie ik verder op de zee de bootjes varen, die dolfijnen gaan spotten later weer terug keren. Zouden ze ook zoveel dolfijnen gezien hebben als wij enkele dagen terug

Helaas door mijn probleem met eergisteren van zwemmen en filmen met mijn Samsung S9+ kan ik nog niet het nieuws lezen. Want met het opladen gaat het  nog steeds niet vlekkeloos. Het is wel een geruststelling dat het toestel mij waarschuwt, dat er vocht geïndiceerd is in de USB-aansluiting.

Vandaag verplaatsen we ons naar Ubud een plaats met veel activiteiten en afgelopen dagen ook al weer bezig geweest met de aanpassing van de Aziatische gedeelte van de reizen voor volgend jaar.

Helaas door een probleem met het website programma op de server kunnen er nog geen nieuwe foto’s bij geplaats worden, maar dat is hopelijk volgende week door mijn helpdesk opgelost.

Terugkijkende op deze vier reizen. Eerst naar Zuid-Korea waar ik wel met een erg kleine groep was, door het annuleren van een echtpaar, want we telden nu  tezamen maar 3 personen. Maar dat mocht de pret niet  drukken, want we hebben veel gezien en de sfeer was geweldig onderling. Wat hebben we veel gelachen.

Zuid-Korea

We hebben een erg goed contact gekregen met de wandelclub  KAPA in Seoul, waar we op de donderdagavond samen een avondwandeling mee maakten. Aan het einde bij de finish was er een gezellig samenzijn met kip, bier en fris en kreeg men een IVV-stempel en we kregen zelfs een T-shirt van hun en een oorkonde.

Ook zij organiseren in hetzelfde weekend als de IML-tocht in Wonju  hun Internationaal IVV 2 Daagse wandeltochten.  Dit is voortgekomen uit een splitsing binnen een organisatie jaren terug, waarna de ene naar Wonju ging en de andere in Seoul bleef.  Maar allebei aan de zelfde datum vasthouden. Zodoende wordt er volgende jaar zowel in Wonju als in Seoul voor de 25e maal een Internationale Wandelevenement georganiseerd.

Dus in Wonju kan men alleen het IML stempel bekomen, terwijl in Seoul alleen het IVV stempel bekomen kan worden. In 2021  Wordt in Seoul wel de IVV-Olympiade gehouden. Waar weer wel gestempeld wordt IVV-IML Supercup waar de stempel wel weer meetelt voor het aantal IML-tochten maar niet meetelt voor de Pan Pacific Walker.

Ieder geval bied ik volgend jaar de mogelijkheid voor de deelnemers van mijn wandelreis voor een van de twee te kiezen. Dus heb ik voor de vrijdag t/m zondag twee programma die men volgen.

De wandelingen in Wonju waren mooi, maar waren dit jaar ook pittig. We volgden een heuvelrug over de kam en daardoor hadden we mooie uitzichten, maar het ging we op en neer.  Maar we kregen een mooi stuk natuur voorgeschoteld. Toch was ik gelukkig dat ik niet voor een langere afstand had gekozen.  Voor volgend jaar heb ik het programma weer voor elkaar en denk dat het een aantrekkelijk programma is waar ik de deelnemers veel aanbied.

De opzet van mijn reizen is om gezamenlijk te eten, zodat er een hechte groep ontstaat, daarom zijn de maaltijden nagenoeg allemaal inbegrepen in de prijs en kies ik voor niet te grote groepen.

Nieuws

 • Nieuw-Zeeland Zuidereiland

  WANDELREIS NIEUW-ZEELAND - ZUIDEREILAND Dit jaar vloog ik samen met Johann...

  Lees meer
 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31 (0)6 52 78 88 06
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten ouderwetse gezellig

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT

  wsv OLAT

  Bezoek de website
 • De Hemel onder onze voeten

  De Hemel onder onze voeten

  Verhalen van Arie Haasnoot en Johanna Jacobs over hun voettocht naar Rome

  Boek bestellen
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.