Nieuws

  • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel (2) Athez - La Bénisson-Dieu

    18 augustus 2011 Gisterenavond brachten we door in Athez, waar het flink h...

    Lees meer
  • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel (1)

    Maandag 15 augustus 2011 De nacht was kort en rusteloos. Laatste minuten w...

    Lees meer
Meer nieuws

Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel (2) Athez - La Bénisson-Dieu

18 augustus 2011

Gisterenavond brachten we door in Athez, waar het flink heeft geonweerd en geregend. Gelukkig klaart het op als we aan onze wandeling beginnen, al voelt het nog behoorlijk warm aan.

De afstand tot het stuwmeer van Lac des Settons valt me wat tegen. De afstanden in onze routebeschrijving lijken langer dan verwacht. Onderweg passeren we een plaatsje met een klompenmakerij. We maken een kort bezoek, maar willen niet te veel tijd verliezen.

De dagafstanden blijken eigenlijk te hoog, vooral met de warmte. Gelukkig biedt de route veel schaduw. Bij een meer treffen we Theo met koffie en chocoladebroodjes, wat we met plezier opeten.

Na een wandeling langs de oever van het meer besluit ik even bij Chevigny achter te blijven voor een toiletstop. Daarna haal ik de anderen weer in. We passeren het huis van een Nederlander, maar de ontvangst is niet hartelijk. Gelukkig duiken we snel het bos in en steken we diverse stroompjes over, wat best uitdagend is.

In Anost doen we wat inkopen, want vanavond staat er nasi goreng op het menu. Op weg naar de gîte is het nog flink klimmen en dalen. Eenmaal bij de gîte ben ik uitgeput en moet ik even rusten voordat ik het avondeten kan bereiden. Uiteindelijk gaat iedereen tevreden naar bed, ikzelf als eerste.

Terwijl ik nog wat lig na te denken over de afgelopen dagen, besef ik dat ik het echte pelgrimsgevoel mis. Hoewel de route ons langs prachtige plekken leidt, ervaren we niets van het traditionele pelgrimeren.

 

19 augustus 2011

Na overleg met de groep besluiten we vanaf morgen over te stappen op een echt Pelgrimspad vanaf Cluny. Mogelijk heeft de wijn daarbij geholpen, maar ik mis nog steeds dat echte pelgrimsgevoel.

Vandaag moet ik een stukje van de wandeling overslaan vanwege een bezoek aan de apotheek met Theo van de Ven. Gelukkig vinden we elkaar na een tijdje weer en gaan we samen verder.

We raken de markeringen kwijt en volgen een oude beschrijving van de route. Dat gaat goed tot ik een verkeerd pad kies en we weer afdalen tot aan de verharde weg. Uiteindelijk besluiten we via die weg naar de boswachterij van La Croisette te lopen.

Bij Glux stoppen we voor vandaag. Het was een lange en vermoeiende dag, maar we genieten van kaas, worst, bier en wijn in het bos. 's Avonds verhuizen we nog naar een ander hotel voor een betere nachtrust.

20 augustus 2011

Vandaag rijden we 58 km naar Charlieu om op een echt pelgrimspad te wandelen. Gisteren heb ik onze boekingen aangepast via internet, dus hopelijk is alles goed gegaan.

In Charlieu halen we een stempel bij de pastoor en krijgen we het echte pelgrimsgevoel. Na het verlaten van het stadje bereiken we het Couvent des Cordeliers en gaan we verder met klimmen. Deze keer wandelen we niet door een bos en de zon brandt fel op onze hoofden.

Onderweg passeren we het kasteel Le Mont en beginnen aan de afdaling naar St-Nizier-sous-Charlieu. We missen de schaduw van de bomen, maar genieten wel van prachtige vergezichten.

Bij Briennon wacht Theo ons op bij de jachthaven en dineren we bij een pizzeria. Daarna wandelen we verder en krijgen gelukkig een stukje bos dat de ergste hitte tegenhoudt.

We bereiken La Bénisson-Dieu, waar we een stempel halen en de kerk bekijken. Daarna gaan we verder en rust ik even uit bij een "brug of waterdoorgang" in de rivier.

We sluiten de dag af met wat drinken en inkopen doen. 's Avonds werk ik mijn blog bij en geniet ik van een welverdiende rust.

Nieuws

  • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel (2) Athez - La Bénisson-Dieu

    18 augustus 2011 Gisterenavond brachten we door in Athez, waar het flink h...

    Lees meer
  • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel (1)

    Maandag 15 augustus 2011 De nacht was kort en rusteloos. Laatste minuten w...

    Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl / Theo Tromp
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31495712072/+31652788806
  • Cafe Tsjoch Drachten

    Cafe Tsjoch Drachten bruin café

    Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

    Bezoek de website
  • De Wandelsite

    De Wandelsite

    De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

    Lees meer
  • Wandelsportvereniging OLAT

    wsv OLAT wandelsportvereniging

    wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

    Bezoek de website
  • IML-Wandelingen

    IML-Wandelen in de wereld

    IML-Wandelen in de wereld

    Overzicht tochten
  • Wandelagenda

    Wandelagenda

    Wandelagenda Nederland

    Zoek een wandeling
  • Aanmelden wandelreizen

    Aanmelden wandelreizen

    Aanmelden
  • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

    Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

    Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

    Lees meer
  • Wandelpaden OLAT

    Wandelpaden OLAT

    OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

    Overzicht bekijken