Nieuws

 • Hoe het allemaal begon Nieuw-Zeeland en Australië

  Was in die tijd ook erg actief met de wandelwegen en had in 2004 het Airbornepad van Lommel naar Arnhem de wandelgids met een werk

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen La Palma

  Tijdens onze vakantie op Lanzarote maakten we gelijk een plan z.s.m. na terugkomst weer een vlucht te plannen maar naar La Palma

  Lees meer
Meer nieuws

Wandelreis Nieuw-Zeeland gaat van start

Wandelen in Nieuw-Zeeland voor vele een droom. Genieten van een prachtig land met bergen, rivieren, regenwouden gletsjers en vooral een ruige natuur. Decor voor de films als The Lord of the Rings en de Hobbit, films die velen gezien zullen hebben.  Ook dit jaar zal ik met een groep een rond wandelreis door Nieuw-Zeeland maken en proberen dagelijks op facebook met een verslagje en foto's andere wandel liefhebbers mee te  laten genieten.

Vannacht verplaats ik me met een bus van het zuidoosten van Thailand uit de streek Isaan naar de kust bij Jomtien.  Nog even afscheid nemen van een aantal Nederlandse bekenden en een hapje te eten bij het Tulip House aan de Beachroad van Jomtien.  Dan wordt het nog een keer goed alles nalopen, maar dat kan mooi want het in donderdag Big Boeddha Day. 

Makka BoeddhaDeze dag is een van de vier Boeddhistische feestdagen Deze nationale feestdag Makha Bucha is een dag van verering, negen maanden na de verlichting van Boeddha, toen 1.250 toegewijde volgelingen spontaan samen kwamen naar een preek van Boeddha te luisteren. Op de avond voor Makha Bucha, tijdens de vollemaan, organiseert iedere tempel van het land een kaarslichtoptocht waar monniken en gemeenteleden aan deelnemen.

Een dag waar geen alcohol verkocht en geschonken wordt in het hele land. Vele amusementzaken en bars zullen gesloten zijn. Dus een prima dag voor de laatste administratieve werkzaamheden. Controleren of alle belangrijke dingen bij me zijn zoals verloopstekkers, schaaf voor het snijden van de kaas. Want in Nieuw-Zeeland en Australië wordt de kaas in blokken verkocht en met een speciale schaaf gesneden.

Vrijdag wordt gebruikt om even een Hollandse lekkernij te eten en wel een haring, dit doe ik bij Nui op Pattaya Klang, daar komen elke vrijdagmiddag een aantal Nederlanders samen om wat sterke verhalen te vertellen en informatie uit te wisselen. Een soort hangplek voor 50 plussers ;-)  Soms is er ook paling en natuurlijk een berenburger, dat moet wel met deze winter.

Dan op 3 maart gaat het naar Bangkok, maar eerste nog even een Nederlandse pot gebruiken in restaurant ons Moeder in Jomtien. Jammer dat ik de Nederlandse avond, die deze avond wordt gehouden niet meer kan bijwonen. Te laat hiervan op de hoogte gebracht en het hotel in Bangkok was al vastgelegd en betaald.

Met de Airportbus van Jomtiem naar Bangkok Airport en dan met de Airport trein naar Bangkok. Daar afhankelijk van hoe het met mijn bagage loopt de Skytrain of  met een Grab taxi naar mijn hotel voor de komende paar nachten.  Hier ontmoet ik ook een deelneemster van de komende wandelrondreis door Nieuw-Zeeland.  Deze heeft de vlucht onderbroken met een tussen stop van een paar dagen Bangkok.

chauffeur service emiratesEen hapje in de avond eten voor ons vertrek. De volgende dag gaat het dan echt beginnen. Ik kreeg weer de mogelijkheid voor een aantal Emirates Skywards bij Emirates mijn vlucht van Bangkok naar Sydney gratis te upgrade en vlieg heerlijk business klasse.  Vorig ook gehad en dat was toch wel even genieten. Als zal ik de prijzen van een normale business klasse ticket wel altijd veel te duur vinden. Maar ik kreeg nog een verrassing, want ik kreeg een bericht dat ik van huis of een hotel afgehaald, door een auto met chauffeur van Emirates, kon worden en 65 kilometer waren gratis. Dat was dus ook een reden om toch maar een paar dagen eerder naar Bangkok te vertrekken.
Even geïnformeerd en ook mij medereizigster mocht mee naar het vliegveld. Dus wat een service toch goed dat ik mijn airmiles laat bij schrijven.

Een ander voordeel, die ik ondertussen heb mijn zilvercard, dat ik me ook nog eens aan een aparte incheck kan melden, dus geen lange rijen en door de veiligheidscheck heen. Dan zal ik wel even iets tijd verliezen, want ik kom één dag te kort voor mijn visum en zal wel overstay moeten betalen (ca. € 12,50). Een dag te vroeg uit Laos in Thailand gearriveerd, dus niet goed uitgeteld. Kwam ook door mijn wandelrondreis door Thailand. Maar dat verslag houden jullie nog te goed.

Net als de rest van deze wandelreis, die je kan volgen op mijn facebook pagina

 

Nieuws

 • Hoe het allemaal begon Nieuw-Zeeland en Australië

  Was in die tijd ook erg actief met de wandelwegen en had in 2004 het Airbornepad van Lommel naar Arnhem de wandelgids met een werk

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen La Palma

  Tijdens onze vakantie op Lanzarote maakten we gelijk een plan z.s.m. na terugkomst weer een vlucht te plannen maar naar La Palma

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+66 643354939 Thailand (5 uur tijdsverschil momenteel) +31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.