Nieuws

 • Hoe het allemaal begon Nieuw-Zeeland en Australië

  Was in die tijd ook erg actief met de wandelwegen en had in 2004 het Airbornepad van Lommel naar Arnhem de wandelgids met een werk

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen La Palma

  Tijdens onze vakantie op Lanzarote maakten we gelijk een plan z.s.m. na terugkomst weer een vlucht te plannen maar naar La Palma

  Lees meer
Meer nieuws

Wandelvakantie Thailand - Kantharalak

Twee dagen weinig op internet gedaan, wel wat dringende zaken maar tot een verslag kwam het niet. Als ik wel de tijd had, was ik te moe om het te doen.

Een aantal korte dutten gehad maar lag vaak al om 19 of 20 uur voor de eerste keer al te slapen. Was ook een lange rit van Sakon Nakon naar Pongsin resort in Khun Han .

Had de bedoeling een bezoek te brengen aan de Phra Maha Chedi Chai Mongkol chedi, maar mijn Tomtom bracht me in de plaats Roi Et en dat ligt er dan weer 80 kilometer vanaf en vond ruim 400 kilometer voor vandaag wel meer dan genoeg.
https://www.thailandblog.nl/isaan/charme-provincie-roi-et/

We komen wel bij de Wat Burapapiram met het hoogste Boeddhabeeld van Thailand met 59,20 meter hoogte. 
Ook was er een mooie grot onder een boom gemaakt.

Daarna in een etensstalletje langs de weg een heerlijk Thaise hap gegeten en net voor donker bereiken we het resort waar we drie dagen zullen slapen. Van de Nederlander John Revet met zijn vrouw en zijn zoon Patrick.

Een erg mooi resort met leuke zitplaatsen in hutjes boven het water. Mooi zwembad en keurige bungalows en kamers met kwaliteit meubelen.

Vanochtend gewoon even een dagje rustig aan de laatste vliegtickets besteld voor onze wandelreis Nieuw-Zeeland en Australië waar we nu met een leuke groep weer heen gaan om de twee IML-wandelingen daar te maken en veel van het land te zien. Er wordt natuurlijk gebruikgemaakt van het heerlijke zwembad en praten met de eigenaar over allerlei plannen die die nog heeft. De vijver wordt net door een groep gereinigd en wordt weer een voedingsbodem voor de Duriambomen planten achter in het resort.

Is leuk te zien als een van de werkers een zonnebril in het water vindt, deze wordt trots getoond en schoongemaakt en heeft een nieuwe eigenaar. Een teenslipper zal moeten wachten op een eenbenige.  :-)

In de middag na de lunch gaan we Wat Pa Maha Chedi Kaew . Een tempelcomplex gemaakt uit een miljoen flessen. De kapel bevindt zich in het midden van Sala Meru, de klokkentoren, zelfs de pagode. De monniken zijn ook gemaakt van flessen.

Hierna rijden we even langs het ouderlijk huis van Mukdarat Khrueahom waar ik zien dat ze eens een ander gewas geplant hebben en wel mais.

Haar zoon op gehaald op school, waar natuurlijk de docenten even komen praten met hun gebrekkige Engels.
"s Avonds doen we een Thaise BBQ met de kids wat ze allemaal erg gezellig vonden.

Daarna zochten wij weer ons resort op en sloten deze dag af met nog een drankje.

Vandaag een bezoek gebracht aan het Khao Pra Wihan National Park, was even moeilijk de ticketverkoper te overtuigen dat we met 3 buitenlanders waren. Maar de entree van dit park is ook fors voor wat te beleven is. Waarschijnlijk nog uit de tijd dat men de tempel, die in Cambodja ligt vanuit hier kon bezichtigen.

Nu moeten we het alleen doen met het uitzicht, een reliëf en twee stoepa's de rivier was opgedroogd net als de vijver.

Er ligt ook een nature trail, echter er is niet te zien hoe lang die is en hoe die verder verloopt toch is het een aparte plaats op de grens met Cambodja, met de schuilkelders en de bunkers en het prikkeldraad.

"s Avonds laat de eigenaar van Pongsin Resort, dat hij ook nog zangtalent heeft.

In de ochtend nog even rustig zwemmen, daarna raakten we nog in gesprek met andere gasten. Als ik dan eindelijk wil afrekenen, blijkt dit alleen contact te kunnen dus even op en neer naar een ATM.

Het is dan ook na de middaguur dat we aan onze rit naar Buriram beginnen en maken onderweg een tank- en tostistop bij een tankstation met de 7-11.

Een fotostop in Surin voor een oude boeddhistische tempel City Pillar Shrine.
Dan rijden we naar het Khao Kradong Forest Park met boven aan de trap de Big Boeddha beeld. Vandaar even een korte wandeling over de kraker van deze oude vulkaan. De hangbrug wordt veel gebruikt voor verliefde stellen en bruidsparen voor hun foto's.

Dan gaan we naar ons hotel het SG-hotel in Buriram en deze voldoen boven alle verwachtingen. Het is ook de eerste keer dat we alle spijzen van onze diner tegelijk en goed op tafel krijgen.

Ook het zwembad was heerlijk.

Nieuws

 • Hoe het allemaal begon Nieuw-Zeeland en Australië

  Was in die tijd ook erg actief met de wandelwegen en had in 2004 het Airbornepad van Lommel naar Arnhem de wandelgids met een werk

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen La Palma

  Tijdens onze vakantie op Lanzarote maakten we gelijk een plan z.s.m. na terugkomst weer een vlucht te plannen maar naar La Palma

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+66 643354939 Thailand (5 uur tijdsverschil momenteel) +31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.