Nieuws

 • Hoe het allemaal begon Nieuw-Zeeland en Australië

  Was in die tijd ook erg actief met de wandelwegen en had in 2004 het Airbornepad van Lommel naar Arnhem de wandelgids met een werk

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen La Palma

  Tijdens onze vakantie op Lanzarote maakten we gelijk een plan z.s.m. na terugkomst weer een vlucht te plannen maar naar La Palma

  Lees meer
Meer nieuws

Xinyang Mountains Walking Festival

Ontvangst in Xinyang

Op het perron staat een compleet welkomstcomite te wachten en ieder krijgt een eigen begeleider. We hebben tot 18.30 uur de tijd voor relaxen ik kijk op mijn horloge en zie het is al 16.45 uur en we moeten nog naar het hotel, kamers in ontvangst nemen een speech maken en deze nog laten vertalen.

Als ik de kamer heb gaat mijn tolk/begeleider met me mee en wacht daar tot ik mijn speech gereed heb. Ik hou het kort en bondig.
Om 18.15 uur ga ik naar beneden en moet gelijk met veel mensen op de foto en ook het schrijven mijn naam wordt druk gefotograveerd en gefilmd. Een prachtig mooie zaal en een uitgebreid buffet en ik wordt met de andere naar onze ereplaatsen gebracht. Weet nu hoe men mijn naam schrijft in Chinees, maar zal het niet makkelijk naschrijven.

Als de vertegenwoordiger van de regering zijn speech heeft gehouden, wordt ik aangekondig als vice-president van the Netherlands Walking Organisation. Nu dat is een snel bevordering, al had ik dit soort termen ook al in Indonesie te horen gekregen.

Maar goed wijs er maar niet op dat dit niet juist is en hou mijn speech,
Hierna het uitwisselen van de geschenken en met de  bijzondere thee uit deze streek ga ik weer naar mijn plaats.
De maaltijd was weer een keur van Chinese gerechten en deze werd afgewisseld door vele VIP of moet ik zeggen BoBo's die met mij kwamen proosten en op de foto wilden.

Als de happing voorbij is willen Kees en ik nog ergens iets gaan drinken, maar aan de overkant was wel een soort Hi-Music zaak. Maar de kaart stond totaal in Chinees en de goedkoopste prijs die ik zag was 350 Yuan= 45 euro. Dus maar even niet.
Krijgen ook een gewijzigd programma, zodat we gewoon morgen deelnemen aan de 23 kilometer van de International Mountain Walking Festival Xinyang Station een 2 Daagse.

21 april

Xinyang Hiking Festival

Wandelaars wachten op de startVanaf het podium bekekenHet is om 06.30 uur ontbijten en dat is erg uitgebreid ontbijtbuffet met gerechten te kust en te keur in dit prachtige  Zhongle Hotel. Om 07.30 stappen we in onze bussen, er wordt gelijk een onderscheid gemaakt van degenen, die een rode jas gekregen hebben en de rest. Want deze moeten in bus 1, de voorzitter van het comité die de Beijing Mountains Walking festival organiseert zit ook in deze bus en dat is degenen die ons allen had uitgenodigd.

Dacht ik eerst dat het was dat het mensen waren, die met groepen naar Beijing kwamen, blijkt dat het allemaal mensen zijn die meerdere keren aanwezig zijn geweest of waar hij een connectie mee heeft. Ik zit ook in de eerste bus en krijg te hoten dat ik op nummer 7 op het podium moet gaan staan voor de opening.

Daar sta je dan voor een mensen meningte, van ca 3000 personen die met bussen naar dit wandelfestival gebracht zijn. Er worden enkele toespraken gehouden soms te lang en de deelnemers staan te trappelen om te mogen beginnnen.  Onze Griekse George heeft de eer deze menigte ook een paar woorden toe te spreken. Nu dat is hem als journalist/politicus wel toevertrouwd.  Wel ligt zijn nadruk op de contacten wat China en Griekenland voor elkaar zouden kunnen betekenen en niet op het wandelen.

Hierna moesten met ze allen een glazen bol vasthouden, die door de warmte (?) van onze handen gingen branden met een Chinese tekst en werden de confetti bommen afgestoken als teken van de start.

Dan na druk gefotgraveerd en gefilmd zijn mogen we ook aan onze wandeling beginnen. Maar dat valt nog niet mee want iedereen wil ene foto met ons maken en we hebben elk een persoonlijk begeleider, die voor ons dient te zorgen.  Als die horen dat we de 23 kilometer gaan wandelen zie ik dat ze dat niet gewend zijn. Maar wij en ook de groep uit Indonesie starten op de 23 kilometer.

Onderewg krijg ik ook nog een TV-groep van de regio televisie voor een interview. Natuurlijk willen ze ook horen dat we groene thee lekker vinden, want deze speciale thee komt uit deze streek.  Had gisteren ook een cadeaupakket ontvangen en overal wordt de thee ons aangeboden.

Ook vele familes wandelen meeHet was erg leuk de vele Chinese wandelaars die onderweg met je op de foto wilden en onze vriend Eltas uit Zhinbawe heeft het er nog drukker mee.

Tot de na de splitsing met de 12 kilometer blijven we op verharde wegen, maar dan gaan we erg de bergen in.  Er moet flink gestegen geworden over de bospaden, komen langs kleine nederzettingen. Steeds weer mensen die ons vriendelijk begroeten. Sommige willen ook met ons op de foto of nodigen ons uit voor wat te drinken.

Een vrouw staat in de beek op een soort molensteen haar was te doen, nee het is genieten om hier te wandelen. En het luie zweet guts me van het hoofd en soms leek het of we alleen naar boven gingen.

Maar dacht we zullen toch wel eens naar beneden gaan.  Plotseling dacht ik aan een halve marathon in Thail;and, die ging ook steeds naar boven en het einde was ook boven.

Nu hier eindigen we niet op de top maar wel oip een heel andere plaats dan gestart was. Hier kregen we een lunch en wachten we op onze begeleiders. Onderweg hadden we wel ons eigen tempo gelopen, maar regelmatig op de om de 5 km liggende verzorgingsposten op onze begeleiders en onze Indonesische wandelvrienden gewacht.

Ook de begeleiders hebben de 23 kilometer gehaald, terwijl ze nog nooit gewandeld hadden, en ze zijn oprecht blij maar denken niet dat ze er snel weer aan zullen beginnen.

Morgen staat onze dag in teken van het bezoeken van het Theeprocess in de ochtend, terwijl we daarna gereed gaan maken voor de vlucht naar Chengdu.

Onze tolken hebben ook de 21 km volbracht

 

22 april Hailougou per bus 310 km

23 april Bezoek aan Glaciers en sneeuw bergen 3000 meter hoogte

24 april Xinduqiao wandelen , theeproeverij, boeddhistisch tempels

25 april bezoek Jiaju Tibetaanse Village

26 april Chengdu

27 april Suining 180 km bus 2 days walks

28 april Internationaal Wandelforum

29 april 2 daagse Suining en afscheidsdiner

30 april Vlucht naar Beijing, Hotpot

1 mei terugvlucht naar Nederland

Nieuws

 • Hoe het allemaal begon Nieuw-Zeeland en Australië

  Was in die tijd ook erg actief met de wandelwegen en had in 2004 het Airbornepad van Lommel naar Arnhem de wandelgids met een werk

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen La Palma

  Tijdens onze vakantie op Lanzarote maakten we gelijk een plan z.s.m. na terugkomst weer een vlucht te plannen maar naar La Palma

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+66 643354939 Thailand (5 uur tijdsverschil momenteel) +31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.