Nieuws

 • Wandelen in Japan

  Japan, het land van de rijzende zon, biedt een unieke combinatie van traditionele cultuur, moderne steden en adembenemende natuur.

  Lees meer
 • Beleving van Pelgrim Hubert op Porto - Santiago de Compostela

  Verslag van Hubert Engels tijdens zijn tocht Porto naar Santiago de Compostel...

  Lees meer
Meer nieuws

Wandelparadijs Nieuw-Zeeland - Australië

Nieuw-Zeeland - Australië

Noordereiland + Canberra: 6 maart t/m april 2025

Welkom bij een van de meest bijzondere wandelavonturen die je ooit zult meemaken: de wandelreis door Nieuw-Zeeland en Australië! Bij TT-wandelreizen nemen we je mee op een onvergetelijke tocht door de adembenemende landschappen van deze twee prachtige landen. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of net begint, deze reis biedt voor ieder wat wils.

In Nieuw-Zeeland lopen we door weelderige regenwouden, langs kristalheldere meren en over imposante bergketens. De natuur hier is ronduit spectaculair. Vervolgens reizen we door naar Australië, waar we de unieke flora en fauna van de Blue Mountains en andere iconische natuurgebieden ontdekken.

Deze reis is niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een kans om deel te nemen aan de internationale IML en IVV wandeltochten. Sluit je aan bij andere wandelliefhebbers van over de hele wereld en ervaar de camaraderie en voldoening van deze unieke evenementen.

Zorgeloos genieten staat bij ons voorop. Alles wordt voor je geregeld, van de overnachtingen tot het vervoer van je bagage. Zo kun jij je volledig concentreren op de prachtige wandelroutes en de natuur om je heen. Mis deze kans niet en boek nu je wandelvakantie naar Nieuw-Zeeland en Australië!

LAYOVER IN HONGKONG

Momenteel (situatie juli 2024) € 250,- korting op een complete reis door goedkoper vliegticket dus zolang beschikbaar !!!!

Komen in de ochtend aan in Hongkong en hebben een stopover van 13 uren.

Na aankomst in Hongkong rond 07.30 uur plaatsen we onze bagage in een bagageopslag en gaan door de immigration (hebben geen visum nodig) en rijden met de Airport Express (retour € 25,-) in 30 minuten naar het Centraal Station.
We bezoeken twee wijken. Hong Kong Island – hier stap je uit de trein. Dit is een moderne wijk vol wolkenkrabbers en Kowloon – dit ligt net tegenover de baai van Hong Kong en voelt authentieker aan.

We gaan deze dag invullen met de informatie van Jacoba (Co) uit het klein dorpje genaamd Lutjegast in het noorden van Nederland. Lutjegast is de geboorteplaats van de beroemde zeevaarder Abel Tasman, Om 21.00 uur vliegen we door naar Christchurch

Dit is dus voor met de verlenging Zuidereiland. Dus Noorereiland en Australie hebben een kortere overstap. Wel momenteel € 250,- korting op een vliegticket

 

IML IVV SUPERCUPIML/IVV SUPERCUP  SYDNEY 

zaterdag 22 en zondag 23 Maart 2025

Dit is extra evenement, welke in 2025 is toegevoegd. Tijdens deze reis is het mogelijk daar aan deel te nemen.
Het staat echter open voor 145 wandelaars
H
et inschrijfgeld bedraagt AUD 65 (ca € 42,-) en als men voor 31 oktober 2024 heeft ingeschreven AUD 50, (ca €32,-)

VOOR MEER INFORMATIE OVER DIT EVENEMENT ZIE HET PROGRAMMA 

Inschrijven via deze link INSCHRIJVEN

Degenen, die aan dit evenement willen deelnemen hebben het volgende alternatieve reisschema

Vrijdag 21 Maart 2025

Vlucht van Auckland naar Sydney

Vandaar is vervoer naar het hotel in Sydney bij King Cross.
Vandaar is gemakkelijk de startplaatsen van deze wandelingen te bereiken.

Maandag 24 maart 2025
Zie het Hoofd programma

Mocht U aan dit evenement willen deelnemen geeft dat op bij de bijzonderheden van de wandelreis Nieuw-Zeeland en Australie. Zodat er met de vliegtickets rekening mee gehouden kan worden.

Rotorua prijs De wandelvakantie Nieuw-Zeeland is een een van de mooiste wandelreizen, die ik al langdurig op het programma heb staan.
Komende jaar ga ik hopelijk voor de 15e maal met een groep deelnemen aan deze twee wandelevenementen.  

In de periode van mijn lockdown heb ik vele maanden doorgebracht  in Nieuw-Zeeland, deze ervaringen wil ik mee nemen in het maken van het programma.

Queen Charlotte track uitzicht

Steeds weer nieuwe wandelvrienden genieten tijdens deze reizen van deze schitterende natuur en nemen deel aan deze IML-wandeltochten.

In Nieuw-Zeeland en Australië maken we daarnaast ook een groot aantal door mij begeleide wandelingen.
Een wandelvakantie, die elk jaar altijd grote indruk op de deelnemers achterlaat.
Speciaal is het natuurlijk om Down Under te wandelen, niet te geloven dat we net aan de andere kant van de wereld deze wandelvakantie houden.

De ontmoetingen op de IML-wandeltochten, maar ook de vele inwoners, die nog de roots in Nederland hebben liggen. 

Bij onze wandelingen door bossen treffen we veel Mataī met naaldbladeren en 'gehamerde' schors en de Tōtara werd door Māori gebruikt om kano's te bouwen. Van een grote boom kon een waka taua (oorlogskano) worden gemaakt die 100 krijgers kon bevatten. Ook natuurlijk vele zilveren varen of Ponga is een nationaal symbool en is genoemd naar de zilveren onderkant van de bladeren en de Mamaku is de hoogste boomvaren

Nieuw-Zeeland Noordereiland 


Donderdag 6 maart 2025

Vlucht Amsterdam - Wellington

Vertrek uit Amsterdam  voor de vlucht naar Sydney

Vrijdag 7 maart 2025

Vlucht naar Sydney en Wellington

Zaterdag 8 maart 2025

Aankomst Wellington  Cable Car 

cable car WellingtonKanon WellingtonAankomst in de middag in Nieuw-Zeeland voor hun wandelvakantie.
Na aankomst gaan we met de Cable Car naar boven en wandelen door de Botanisch tuinen weer naar beneden via een oude begraafplaats.
Zullen daarna een gezamelijke welkomstmaaltijd gebruiken

Zondag 9 maart 2025

Rondwandeling Wellington - Te Papa Tongarewa museum 

Met de mogelijkheid de Heilig Hart Kathedraal te bezoeken en een rondleiding te maken door de Beehive (Parliament) . We komen ook langs het grootste houten gebouw van Nieuw-Zeeland. grootste houten huis Nieuw-Zeeland

Wandelen over de Waterfront, de mooie haven, naar het Te Papa Tongarewa museum 

Het Te Papa Tongarewa museum is een geweldig museum waar je ogen en tijd te kort komt.

Maar ook b.v. het Wellinton Museum ziet men een maritieme blik en de aankomst van de Maori en de pioniers op Nieuw-Zeeland.

Maandag 10 Maart 2025

Egmont National Park

We rijden naar New Plymouth in de buurt we zullen overnachten een wandeling langs de kust vanaf Te Rewa Rewa Bridge is zeer aan te bevelen. Onderweg maken we een fotostop bij Foxton voor echte Nederlandse molen, waar allerlei Nederlandse lekkernijen verkrijgbaar zijn. Verder bekijken we even het Nederlandse gedeelte van het museum aldaar

Dinsdag 11maart 2025

Taranaki Pouakai Crossing (8-9 uur)  - Mangorei Road naar Pouakai Hut v.v : ca 4  uur (Ander alternatief mogelijk)

Deze wandeling duurt ongeveer 8 tot 9 uur. Bij de tweede routeoptie klim je via lange trappen omhoog, voorbij de hut en het Spiegelmeer. Deze route gaat dus in tegenovergestelde richting van de andere routes, waarna je weer samen met de anderen naar beneden wandelt.Taranaki beklimming

Taranaki trigPouakai Crossing: Op sommige delen van de wandeling kan het pad ruw, modderig of nat zijn. Er zijn secties met diepe modder over het Ahukawakawa-moeras.

Boemerang Slip: De route loopt over de losse rotswand van Boomerang Slip. Van het Egmont National Park Visitor Centre naar de Holly Hut duurt het 3 tot 4 uur.

Begin bij het einde van de North Egmont Road en volg de borden richting Holly Hut. Het pad stijgt door bergbossen en subalpien struikgewas. Je loopt onder de imposante lavakolommen van de Dieffenbach-kliffen door en steekt Boomerang Slip over.

Onderweg kun je wellicht het rode water van de Kokowai-stroom opmerken, wat veroorzaakt wordt door mangaanoxide dat uit de aarde sijpelt.

Na het passeren van de afslag naar de Kokowai Track, daalt het pad geleidelijk af naar het kruispunt met de Ahukawakawa Track. Sla hier linksaf voor een korte wandeling van 5 minuten naar Holly Hut. Let op: de Minarapa-stroom vlak voor de hut kan na hevige regenval onbegaanbaar zijn.

Tongoria crossing foto A.Haasnoot

Woensdag 12 maart 2025

 De Juwelen van de Forgotten World Highway of State Highway 43 - Mount Damper Falls -Tongariro National Park - Taranaki Falls

In de ochtend rijden we naar Plateau Lodge in het World Heritage Tongariro National Park. Vandaag zullen we niet veel wandelen, maar we gaan wel de verschillende juweeltjes van de 148 kilometer lange Forgotten World Highway bekijken. Deze highway slingert zich door een verlaten en mysterieus landschap: tussen bergen, langs rivierkloven en door dichtbegroeid oerwoud. We rijden door een smalle tunnel en passeren enkele nederzettingen waar kolonisten weinig sporen hebben achtergelaten in deze wildernis. We maken ook een korte, lichte wandeling van 1 uur naar Mount Damper Falls.

Bij aankomst in de accommodatie in National Park, maken we een mooie wandeling vanuit Whakapapa Village. Vanuit dit centrum krijgen we een prachtige indruk van het gebied. De Taranaki Falls rondwandeling, die twee uur duurt en start vanuit Whakapapa Village, leidt ons langs een 20 meter hoge waterval

Tongariro crossingTongorio crossing foto A.HaasnootDonderdag 13 maart 2025

Tongariro Alpine Crossing 

De Tongariro Alpine Crossing wordt dagelijks door honderden wandelaars gelopen en staat bekend als een van de mooiste dagwandelingen ter wereld. 

U dient normaal toch regelmatig een 25 kilometer te wandelen. Wie dat kan, krijgt de kans maar bedenk u het is geen lichte wandeling!!!

De overigen brengen een bezoek aan Whakapapa Village maken daar enkele korte wandeling . Bij goed weer zou met de kabelbaan naar boven kunnen en daar een korte wandeling kunnen maken en/of genieten van het mooie uitzicht.

Vrijdag 14 maart 2025

Huka-falls - Waimangu-Valley

We hebben vandaag een indrukwekkend programma, dus vertrekken we om 07.30.
Rijden langs de bungeejumping van Taupo, waar je eventueel de mogelijkheid te springen.

Hotwater pools spa TaupoVervolgens maken er een wandeling langs de rivier naar the Huka-falls (Huka-Lodge was het verblijf van Maxima en Alexander tijdens hun huwelijksreis). Onderweg zie je hoe mensen in deze natuurlijke spa van het warme water genieten.

Hierna bezoeken we de , een unieke thermische gebied Waimangu-Valley.

Waar we prachtige gekleurde meren en stomende en pruttelende riviertjes aantreffen.

Een lust voor het oog.

Melden ons voor de wanOpening Rotoruadeltocht en hebben een ontvangst op gemeentehuis. Maken met een kleine rondgang door de binnenstad van Rotorua met de landenvlaggen samen met de organisatie.
 

Zaterdag 15 + zondag 16 maart 2025

Tweedaagse Rotorua - Tamaki Village

Tijdens de wandelingen van de beide dagen laat men ons eigenlijk alles zien wat er in Rotorua aan bezienswaardigheden te zien is.

Redwood RotoruaZaterdag: wandeling door de redwoods

 • 42km Whakarewarewa Forest Walk start om 8 uur
 • 21km Whakarewarewa Forest Walk begint om 9.00 uur
 • 10km Whakarewarewa Forest Walk start om 10.00 uur

  Rotorua geothermal areasZondag: wandeling langs Rotorua geothermal areas

 • 30km Challenge Town Walk begint om 8 uur
 • 21km Stadswandeling begint om 9.00 uur
 • 10km Fun Walk start om 10.00 uur

Rotorua geothermal areasZaterdag door in het Whakarewarewa Forest -Redwood, een aangeplant bos uit begin 1900 met cederbossen en regenwoud. Leuke stroompjes, die zich door het bos worstelen. Met een contrast van boomsoorten uit majestueuze sequoia's, een aantal exotische bosbouw aanplant bevat. De sequoia's zijn geweldig, omdat ze een beroep doen op elk niveau en het vermogen - en hebben ook vele mooie uitkijkpunten waren wandelaars kunnen kijken over Rotorua en bekijk de prachtige meren

De tweede dag voert je door de stad en langs de talloze geothermische gebieden de oevers van het meer en vele beken. 

Afstanden mag je ter plaatse nog wijzigen

Mitai Maori VillageTamaki Village's Avonds kan er een bezoek gebracht worden aan de Mitai Maori Village  (NZ$ 129,-  (ca € 78,-niet-inbegrepen).
Dit bezoek is zeker aan te bevelen. Hier kan men zien hoe men vroeger leefden en genieten we van een dinerbuffet. 
Tijdens dit bezoek zie we de oorlogkano binnenvaren, kleurrijke natuurlijke bronnen. Veel uitleg 

Zondag 10km, 21km en 30km. wandelingen, voornamelijk door parken en langs het meer verder langs en tussen de diverse vulkanische activiteiten.

Maandag 17 maart 2025

Waihou Walkway - Matamata - Optie : HOBBITON film locatie van de HobbitsTe Waihou Walkway en Blue SpringTe Waihou Walkway en Blue Spring

We rijden  direct na het ontbijt naar de Te Waihou Walkway en Blue Spring, deze bevinden zich in South Waikato nabij Putaruru.

 De wandeling naar de bronnen volgt een pad langs de Waihou-rivier, door wetlands, over glooiend, pastoraal landschap en biedt uitzicht op kleine watervallen, inheemse wildernis en de beroemde Blue Spring met een glimp van forel langs de weg. Hobbition

Optie Hobbition (niet inbegrepen)

A) Alleen bezoek Hobbiton filmset ca € 53,00  duur ca 2 uur  B)  Lunchbuffet en bezoek Hobbiton filmset ca € 75,00  duur ca 3 uur  

Daarna rijden we door naar ons motel/hotel nabij Karangahake Gorge in Waihi Beach waar we overnachten nabij het strand

Dinsdag 18 maart 2025

Coromandel Karangahake Gorges

wandeling Karangahake GorgesWe maken een wandeling de Karangahake Gorges. Een historisch goud wandeling, door een gebied waar veel mijnbouw geweest is.
SWe komen langs een mooie waterval na een tunnel waar ook heerlijk gezwommen kan worden.
Een schitterende wandelgebied overnachting in Waihi Beach of in de buurt van Hot Water Beach

Woensdag 19 maart 2025

Coromandel -Hauri Grove, Hot Water Beach - Cathedral Cove - Driving Creek Railway

varkens-309Bij goed weer rijden via de beroemde Road 309 van Waiha Beach naar Coromandel

Wandelen naar de Cathedral Cove en als het tij gunstig is bezoeken we de Hot Water Beach.

Mocht de Road 309 mogelijk zijn komen we langs o.a. de Hauri Grove (grootste bomen van Nieuw Zeeland), waterval en een kluizenaar maken onderweg nog  een paar korte wandelingenen we gaan met de Driving Creek Railway naar een mooi uitzichtpunt. 

Donderdag 20 maart 2025

Coastwalk Port Charles naar Port Jackson

Deze wandeling is ca. 15 kilometer lang, maar men toch rekening houden dat je er ca. 4 uur over doet. Bij mooi weer maken we een picknick aan het eindpunt van onze wandeling. We zullen genieten van al die mooie uitzichten.
Afhankelijk van de grootte van de groep en de weersomstandigheden kunnen we deze wandeling maken.
Anders zullen we andere mooie wandeling maken bij de plaats Coromandel.

Ook de weg terug zal men wederom een groot deel over half verharde wegen gaan met prachtige uitzichten op de Oceaan. De streek is bekend om zijn grote groene mosselen en oesters. Als je een liefhebber van dit bent is dit een paradijs.

Vrijdag 21 maart 2024

Wandeling Howick en Openlucht museum - SEA LIFE Kelly Tarlton's Aquarium

We rijden naar Auckland waar we een bezoek zullen brengen aan het Openluchtmuseum Howick en het SEA LIFE Kelly Tarlton's Aquarium.

In Howick Historical Village ervaar je een levend geschiedenismuseum op een terrein van 3 hectare met erfgoedtuinen. Dit museum biedt een authentieke kijk op een nederzetting uit de periode 1840-1880, waardoor bezoekers een meeslepende historische ervaring beleven.

Bij SEA LIFE Kelly Tarlton's in Auckland maak je een fascinerende onderwaterreis en ontdek je een diverse verzameling van zeeleven van dichtbij. Bewonder de grootste sub-Antarctische pinguïnkolonie ter wereld, ontmoet de grootste soorten pijlstaartroggen en ervaar de grootste collectie haaien van Nieuw-Zeeland. Verken een unieke reis door de Zuidelijke Oceaan, bewonder onze indrukwekkende levende kwallenshow, leer over ons werk met geredde zeeschildpadden en bezoek het betoverende Seahorse Kingdom, waar je 's werelds enige tentoonstelling van Spiny Sea Dragons vindt, naast nog veel meer.

Bij mooi weer is er ook de mogelijkheid om de Sky Tower te bezoeken. Tenslotte zullen we een gezellig Belgisch café bezoeken voor een ontspannen afsluiting van de dag.

IML IVV SUPERCUPDEELNEMERS VOOR DE IML/IVV SUPERCUP ZULLEN DEZE DAG NAAR SYDNEY VLIEGEN

Vluchttijd om 19.00 uur, dus om 16.00 uur zullen ze op het vliegveld worden afgezet voor hun vlucht. Na aankomst staat een chauffeur ze op te wachetne voor het hotel.
Let op voor dit dient U eerst zelf U in te schrijven, want er is een limiet van 145 deelnemers en vergeet niet op het aanmeld formulier te vermelden dat je aan de Super/cup wilt deelnemen i.v.m. met hotel, vlucht en transport reservering.

U krijgt voor deze dagen een OV-kaart en een duidelijke beschrijving van hoe van het hotel naar de startplaatsen te komen.

Voor de overigen het volgende hoofdprogramma

Zaterdag 22 maart 2025

Auckland Wandelpad “Coast to Coast”

Na het ontbijt rijden we naar Onehanga en wandelen we relaxt (15 km) over een gemarkeerd lange afstandspad “Coast to Coast” door de parken van Auckland van de westkust (Tasmanzee) naar de oostkust (Aucklandbaai van de Pacific Oceaan); een toppertje!
Tijdens deze wandeling komen we door prachtige parken en eindigen in het centrum van Auckland. 

Zondag 23 maart 2025

Hillary Trail Donald Mclean -  Ōmanawanui Track - Karekare Beach Park.

 Ōmanawanui TrackWe wandelen het Hillary-pad vanaf Huia. We beginnen in Huia bij het kustparkeerterrein naast de haven van Manakau bij het Huia-museum. We steken dan de weg over naar de prachtige Karamatura-vallei. 
We volgen de paden en trappen naar de top van Mt Donald McLean waar we zullen lunchen. 

Mt Donald Mclean naar Whatippu. 
 Puriri TrackWe gaan vanaf de Mt Donald Mclean over de Puriri Ridge en vervolgens over de Omanawanui track en bereiken we het strand van Whatipu. Hier kunnen verder over de weer pas geopende 
Gibbons Track, en Muir Track naar de Pararaha Vallei. rusten en ontspan en afkoeling in de beek, wandel over het strand naar Karekare Beach Park 

Hou rekening er mee op de gehele route is geen horeca alleen voor de start maken we even een stop hiervoor. De gehele afstand zou 8 uur zijn, maar er zullen enkele kortere opties zijnHillary Trail

Omanawanui track heb je zicht op de duinen van Whatipu BeachVanaf de top van de Omanawanui track heb je zicht op de duinen van Whatipu Beach. Het pad daalt steil naar beneden over nieuw gecreëerde trappen, langs blootgestelde rotswanden naar een richel hoog boven de noordelijke ingang van de haven van Manukau, en stort je langs de bergkam over een oude pā-site (oude nederzetting van de Maori) voordat een verder steile klim naar het trig-station (Merkteken) waar op een heldere dag een weids uitzicht hebt op de wilde westkust en helemaal tot Mt Taranaki.

Australië


Maandag 24 maart 2025

Auckland - vlucht Sydney - Sea Cliff Bridge - Nan Tientempel - Kiama Blowhole - Shoalhaven Heads

Vroeg in de ochtend vliegen we naar Australie waar we naar ontvangst van de huurbus over de Sea Cliff Bridge zullen rijden maken een stop bij de Na Tientempel en de Kiama Blowhole en overnachten in Shoalhaven. Een thuisplek voor een grote groep van Pelikanen

Dinsdag 25 maart 2025

Hampden Bridge -  Kangaroo Valley  - Fitzroy Falls -

In de ochtend maken we een wandeling langs de kust om in de middag weer verder te reizen maken een fotostop bij de Hampden Bridge en daarna een wandeling bij de Fitzroy watervallen.
We overnachten in Goulburn de eerste stad die niet aan de kust lag in Australie.

Woensdag 26 maart 2025

 Bungonia National Park - Goulburn

We rijden naar het National Park Bungonia 
We gaan in het park naar het uitzichtpunt Adams Lookout en maken een prachtige rondwandeling en overnachten in Goulburn.

Australian War MemorialDonderdag 27 maart 2025

Tidbinbilla Nature Reserve National War Monument - Museum

Vandaag gaan we naar het Tidbinbilla Nature Reserve waar we enkele wandelingen zullen maken. 
Het Tidbinbilla Nature Reserve herbergt een breed scala aan Australische dieren die in diverse subalpiene habitats leven, waaronder wetlands, graslanden, natte en droge bossen en bossen. 

Deze habitats ondersteunen een breed scala aan dieren in het wild, waaronder kangoeroes, wallaby's, koala's, vogelbekdieren, potoroes, bandicoots, wallaroos, echidna's, emoes, liervogels en vele andere vogels en reptielen.
We zullen er Koala's zien en als we geluk hebben ook Vogelbekdieren zien zwemmen, naast ander wild.

.in Canberra bezoeken het nationaal War Monument museum bekijken, dat is ernorm groot met vele exposties en filmmateriaal van actie waar Australië is in gezet. 
Erg indrukwekkend. 

Vrijdag 28 maart 2025   

Nationaal Parlement  - Openingsceremonie - Aussie Peace Walk - Rotary's Australian Walking Festival

Friday 28 March, 5:00 pm: Opening Ceremony at World Peace Bell

Saturday 29 March: 42km, 21km, 12km, 7km Walks

Sunday 30 March: 24km, 12km, 7km Walks

Sunday 30 March, 3 pm: Closing Ceremony at Albert Hall

Ontdek de nationale hoofdstad van Australië

Er is geen betere manier om een stad te verkennen dan te voet met de lokale bevolking en internationale wandelaars.
Het Canberra Walking Festival viert het 100ste jaar van Rotary in Australië en wordt omgedoopt tot Rotary's Australian Walking Festival.

Daar en geen Vriendschapswandeling op het programma zal ik een kleine wandeling maken door de omgeving

Om 11:00-14:00 uur maken we een wandeling langs Parliament House en Telopea Park.
Tussen 14.00 en 15 uur halen we de startkaarten af. Om 17uur Opening Ceremonie .

Zaterdag 29 en zondag 30 maart 2025

34e Tweedaagse Canberra- IML-IVV Aussie Peace Walk - Rotary's Australian Walking Festival

Tijdens de twee wandeldagen zal de organisatie ons langs alle bezienswaardigheden van de nieuw aangelegde hoofdstad van Australië Canberra leiden.Zaterdag is er ook een 42 km naast de  21-12 en 7 km van deze tweedaagse. 

Bel de Canberra Rotary World Peace Bell als je voorbij gaatWelkom op de eerste wandeldag. We hopen dat velen van jullie jezelf zullen uitdagen door een wandeling op zaterdag en een wandeling op zondag te maken.

Iedereen die de tweedaagse uitdaging voltooit, ontvangt de herdenkingsmunt van de tweedaagse Rotary Aussie Peace Walk-medaille.

Op dag één is er voor elk wat wils.
Alle evenementen op zaterdag zijn op redelijk vlak terrein en vinden plaats rond het pittoreske Lake Burley Griffin.  ROUTEOVERZICHT

42 km : Een volledige ronde van Lake Burley Griffin met een paar kleine omwegen om 42,2 km goed te maken voor je Marathon-award. 
21 km:  De eerste helft van de Marathon rond de centrale en oostelijke stroomgebieden van Lake Burley Griffin.
12 km : Een aangename verharde wandeling waarbij je langs de gedenktekens aan beide zijden van Anzac Parade loopt.
7 km :   Een mooie, gemakkelijke wandeling rond het centrale stroomgebied van Lake Burley Griffin en langs de Avenue of Flags. 

Zondag een veranderlijk parcours is maar door een aantal natuurgebieden.

7km, 12km, 24km ROUTE OVERZICHT

Welkom op de tweede wandeldag. Als je fris begint en alleen de zondagse wandeling doet, goed voor je! 
En als je voor de tweede dag terug bent, vertrouwen we erop dat je benen klaar zijn voor de uitdaging!

De tweede dag heeft meer paden en heuvels om je uit te dagen.

Net als op zaterdag beginnen alle wandelingen in de buurt van de World Peace Bell, maar op zondag gaan alle wandelingen richting het westelijke uiteinde van Lake Burley Griffin.
24 km : 
Een mooie wandeling, meestal over paden 

Beginnend bij Nara Park, gaan wandelaars langs de Rotary World Peace Bell en draaien ze naar het westen, langs de rand van het meer. Dit is een iets uitdagendere wandeling dan de wandeling van 21 km van zaterdag vanwege een paar heuvels. Maar je beloning voor het beklimmen van een paar heuvels zijn de spectaculaire uitzichten.
Je loopt door het National Arboretum, dan naar beneden door het Cork Forrest, een deel van Black Mountain op en naar beneden door de National Botanic Gardens om te eindigen bij Albert Hall. 

12 km : Een gemakkelijke wandeling voor mensen van alle leeftijden 

Beginnend bij Nara Park gaan wandelaars langs de Rotary World Peace Bell, waar je je foto kunt laten luiden.
Ga naar het westen langs de rand van het meer. Deze wandeling gaat langs de Canberra Yacht Club en de roeiclubs en rond Western Park.
Wederom eindigt de wandeling bij de historische Albert Hall.

7  km  : Ervaar de hoofdstad van Bush

De zondag 7 km voert u langs enkele onverharde paden en geeft u een voorproefje van de Bush Capital.
Vanaf Nara Park lopen wandelaars langs de Rotary World Peace Bell. Als je zaterdag op de foto gaat, is dit je kans om je foto te laten rinkelen.
Ga in westelijke richting langs de rand van het meer, langs de Canberra Yacht Club. Na het volgen van een pad door een park en achter een paar huizen, ga je langs de rand van inheems bushland.
Volg de onverharde weg door de bush, terug naar de rand van het meer en terug om te eindigen bij de historische Albert Hall.

Zondag   15.00 uur: Sluitingsceremonie in de Albert Hall en de uitreiking van de IML/PPML Award

Maandag 31 maart 2025

Mayfield Garden - Jelolan Caves

We gaan daarna naar de Jelolan grotten en maken een wandeling er door en daarna nog een wandeling door de Mayflelds Garden.

We maken een grottenwandeling . Overnachten in Katoomba in de Blue Mountains
Bezoek aan het uitzicht punt de “3 Sisters”, bij zonsondergang en met verlichting.
 

Jenolan Caves is currently closedblue mountains jenolan grotten

Jenolan Caves closed due to rain deluge

Jenolan Caves blijven gesloten tijdens grote wegreparatiewerkzaamheden
Bij essentiële wegreparaties door Transport for NSW blijft het historische Jenolan Caves-district ongeveer 18 maanden gesloten.
De Jenolan-grotten zijn gesloten voor het publiek sinds extreme regenval op 5 april 2024 gebouwen onder water zette en aardverschuivingen veroorzaakte.
Helaas is het al enkele jaren dat ik dit onderdeel heb  moeten laten vallen door de toestand van de wegen , dus heb nu besloten hem te laten vallen.

Dinsdag 1 april 2025

Blue Mountains - Katoomba 3 Sisters - Wandeling over de Clif Way en de Federale Pass

Een schitterende wandeling over de Cliff Way met mooie uitzichten en de Federale Pass door het regenwoud.

De Blue Mountains, gelegen in New South Wales, Australië, is een adembenemend bergachtig gebied dat zijn naam dankt aan de blauwe nevel die uit de eucalyptusbossen opstijgt. Het gebied strekt zich uit over meer dan een miljoen hectare en biedt een grote verscheidenheid aan flora en fauna.

Van gemakkelijke wandelingen tot uitdagende tochten voor de meer avontuurlijke wandelaar.

Een van de hoogtepunten van de Blue Mountains zijn de Three Sisters - drie opvallende zandstenen formaties die hoog boven de Jamison-vallei uitsteken. Ze zijn niet alleen belangrijk in de Aboriginal-legendes van het gebied, maar bieden ook een spectaculair uitzicht op de vallei.

Naast de Three Sisters zijn er vele andere bezienswaardigheden in de Blue Mountains, waaronder historische plekken zoals het oude stoomtreinstation in Katoomba en de ruïnes van oude mijnstadjes uit de goudkoorts van de 19e eeuw.

Met de combinatie van natuurlijke schoonheid, avontuurlijke activiteiten en rijke geschiedenis, is de Blue Mountains een absolute must-see bestemming voor iedereen die Australië bezoekt. En als je op zoek bent naar een reis naar dit prachtige gebied, dan kan je bij www.tt-wandelreizen.nl terecht.

Woensdag  2 april 2025

Wandelen Govetts Leap Lookout Point naar Evans Lookout Point - Grand Canyon

We wandelen Govetts Leap Lookout Point naar Evans Lookout Point en daarna kan men nog een extra wandeling van ca 4 uren maken door de Grand Canyon

Donderdag 3 april 2025

Scenic World

 • Daal af in de Jamison Valley met 's werelds steilste trein, de Scenic Railway, of glijd met de kabelbaan langs Orphan Rock en de iconische Three Sisters - jij beslist
 • Geniet van een wandeling onder het bladerdak van het oude regenwoud in je eigen tempo langs de Scenic Walkway van 10 minuten, *30 minuten en *50 minuten
 • Keer terug naar het hoofdgebouw via de kabelbaan of de Scenic Railway
 • Glijd langs eeuwenoude zandstenen kliffen, adembenemende uitzichten over de vallei en spectaculaire Katoomba-watervallen op een terugreis op de Scenic Skyway. De Skyway stopt aan de oostkant van de vallei, waar je kunt uitstappen om Katoomba Cascades, Reid's Plateau, te verkennen

En geniet zo vaak als je wilt van deze iconische attracties op een dag!
Dan zitten de Blue Mountains er op en rijden naar Sydney

Vrijdag 4 april 2025

Sydney - Stadswandeling Botanisch Tuinen, Operagebouw, Darling Habour

sydney-opera-brugVrije besteding. b.v. met de Hop on Hop off bus en de Bondibus de stad en omgeving verkennen.  

Stadswandeling Botanisch Tuinen, Operagebouw, Darling Habour 

sydney-skylineEen verkennende stadswandeling van ca 8 km en vaart met ferry langs de bezienswaardigheden. Ferry naar Darling Harbour wandelen langs o.a. door de botanische tuin, Operagebouw en China-Town, In Chinatown zullen we de rijsttafel lunch gebruiken.

Zaterdag 5 april 2025

Sydney: Vrije besteding + inpakken en wegwezen.
Terugvlucht  Nederland

Eventueel 's morgens mogelijkheid de vismarkt te bezoeken.

sydney-ibissenRONDLEIDING VISMARKT SYDNEY kosten € 25,- per persoon van 06.40 tot 08.30 uur
Een rondleiding achter de schermen van deze grote vismarkt. Je komt op de werkvloer waar de vis verhandeld wordt. Tijdig aanmelden is wel van belang, want de excursie is een week van te voren vaak volgeboekt. Informatie op www.sydneyfishmarket.com.au

Breng in ieder geval een bezoek aan die bezienswaardigheden die uw persoonlijk erg boeien
Om ca. 17 uur vertrekken we met de airport-link naar het vliegveld. 

's Middags de terugvlucht naar Nederland.

Zondag 6 april 2025

IML-walk

Data code   1 pers kamer***  
22 februari t/m 8 maart 25 1000 Verlenging Zuider-eiland Nieuw-Zeeland € 500,- *** € 1425,-*
6 maart t/m 6 april 2025 1001 Nieuw-Zeeland Noordereiland - Australie IML Canberra € 1300,- *** €  5250,-*
    Korting eigen vliegtickets    -/- € 2100,00
22 februari t/m 25 maart  1002 Nieuw-Zeeland zuider- en noordeiland €  1450,- *** €  4875,-*
         
22 februari t/m 6 april 2025 1003 Nieuw Zeeland Zuid en Noord en Australië  Sydney €  1800,- *** €  6675,-*
         
25 maart t/m 6 april 2025 1005 Australië ( € 450, -*** € 3190,-**
         

 *Afhankelijk van het aantal deelnemers en kosten vliegtickets

** Prijzen incl. basis vliegtickets €2000,-  (12 mei 2024) 
(Mochten er extra toeslagen worden berekenen of de prijzen omhoog gaan zal dat door berekend worden.
Echter kan ik een vlucht vinden goedkoper dan deze € 2000,- krijg je het verschil terug )
Goedkopere mogelijkheden zijn er alleen met erg/nog langere wachttijden kijk dan voor een eigen ticket op www.skyscanner.nl 


*** Deze toeslag geldt alleen als men om een één persoonskamer vraagt. Let er wel op dat in motels je geen eigen toilet/douche hebt, maar per appartement deze deelt.

De overnachtingen in B&B. Lodges en motel/hotels is op basis van 2  persoonskamer met ontbijt en lunch onderweg verzorgen wij zelf.
Soms zijn er ook bedden in de woonkamer bij apartementen.

 Inbegrepen

 • Vliegticket  Nederland - Wellington - Christchurch , Auckland- Sydney - Sydney-Amsterdam (afhankelijjk reistraject)
 • Transfers en bagagetransport tijdens de wandelreis in een personenbusje, toeslagen en verzekering, brandstof
 • Overnachting in motels, hotels en appartementen op 2  persoonskamers incl. ontbijt en lunchpakket (zelf maken)
 • Begeleiding van Nederlandse reisleiding
 • Aanvraag van visum Australië ETA
 • inschrijfgelden IML-tochten
 • Poloshirt
 • donatie Asia Care Foundation

Noordereiland

 • Kabeltrein en Museum Wellington
 • Wandeling Tongariro Crossing of Taranaki Falls
 • Inschrijving Rotorua
 • Toegang wonder Waimangu-Valley.
 • Howick Historical Village 
 • Onderwater museum Kelly Tarlton met Pinguins

Australië

 • Inschrijving Aussie Peace Walk - Rotary's Australian Walking Festival
 • Tidbinbilla Nature Reserve

Niet inbegrepen

 • privé uitgave
 • verzekeringen
 • consumpties
 • Nieuw-Zeeland Visumkosten en toeristenbelasting (aanvraag kan door mij verzorgd worden in 2023 € 45,-)
 • diners behalve die vermeld staan
 • Excursie zoals b.v. Hobbitland, Tamaki Village, Dolfijnen of walvis spotten

De warme maaltijd is voor eigen rekening behalve als dit anders is vermeld.

Daar we gebruikmaken van units met zitkamer en keuken, waar we zelf de maaltijden kunnen verzorgen.
Hierdoor hoeft een 3-gangenmaaltijd niet duurder zijn dan maximaal € 10,- per keer gemiddeld.

Inschrijven

De prijs in inclusief vervoer, ontbijt en lunch overnachtingen op 2 persoonskamers, begeleiding, inschrijfgeld IML-tochten,

Mocht je tussenstop in Dubai of Bangkok of verlenging in Australië willen maken is dat vaak mogelijk zonder extra vliegkosten mits direct aangevraagd.
Natuurlijk komen daar wel de hotel en  en verblijfkskosten, die zijn voor je eigen rekening.

Aanmelden  

dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 2500,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Drachten  met vermelding Nieuw Zeeland/Australië
Drie maanden voor vertrek dient 50% of minimaal € 2500,-  aanbetaald te zijn
Restant  van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

 

Meld je aan


"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

 

 

 

Nieuws

 • Wandelen in Japan

  Japan, het land van de rijzende zon, biedt een unieke combinatie van traditionele cultuur, moderne steden en adembenemende natuur.

  Lees meer
 • Beleving van Pelgrim Hubert op Porto - Santiago de Compostela

  Verslag van Hubert Engels tijdens zijn tocht Porto naar Santiago de Compostel...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl / Theo Tromp
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31495712072/+31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.