Nieuws

 • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel (2) Athez - La Bénisson-Dieu

  18 augustus 2011 Gisterenavond brachten we door in Athez, waar het flink h...

  Lees meer
 • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel (1)

  Maandag 15 augustus 2011 De nacht was kort en rusteloos. Laatste minuten w...

  Lees meer
Meer nieuws

IML-wandeltocht wandelvakantie Japan Higashi Matsuyama

Datum: 27 oktober t/m 5 november 2024

Deze wandelvakantie naar de 3 Daagse van Higashi-Matsuyama in Japan staat al een aantal jaren op het wandelprogramma van TT-wandelreizen. En dat is terecht, want het is een prachtige IML-wandeltocht met veel deelnemers, maar op de langere afstanden van 30, 40 en 50 kilometer kun je genieten van de rust. Dit jaar brengen we tijdens deze wandelreis ook een bezoek aan Nikko.

Nikko, het is een prachtige plaats in Japan, beroemd om zijn weelderige natuurschoon en historische tempels en heiligdommen. Het is gelegen in de bergen ten noorden van Tokyo en biedt een welkome ontsnapping aan de drukte van de stad. Enkele van de hoogtepunten van Nikko zijn onder andere de Toshogu Shrine, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en het prachtige Nikko National Park, dat adembenemende watervallen en schilderachtige wandelroutes biedt. Nikko is een geweldige bestemming voor liefhebbers van natuur en cultuur.

Je kunt deze lange wandelvakantie combineren met het Korea International Wonju Walking Festival IML-walk, de 2 Daagse Taiwan International Happiness Two days March en de Internationale Heritage Walk Indonesië IML-walk.

Het afgelopen jaar hebben we gemerkt dat de prijzen van vliegtickets aanzienlijk zijn gestegen. Daarom heb ik de prijzen voor dit jaar moeten aanpassen. Hoewel goedkopere vluchten mogelijk zijn, zouden deze vaak leiden tot langere reistijden en meer tussenstops. Ook is de aankomsttijd op de bestemming van belang. Wanneer je 's avonds aankomt, heb je vaak niets meer aan die dag. Bovendien kan het soms nog twee uur duren voordat je vanaf de luchthaven bij het hotel bent. Daarom heb ik ervoor gekozen om vluchten te selecteren met redelijke tussenstops die in de ochtend aankomen.

Natuurlijk ben je vrij om zelf een vlucht te kiezen. In dat geval kun je het bedrag van de vliegtickets aftrekken van de totale reissom. Houd er echter rekening mee dat de kosten voor transfers, als je niet met de groep reist, voor eigen rekening zijn.

Senso-ji Asakusa Kannon TempleZondag 27 oktober 2024

Vlucht met Amsterdam - Tokyo

Maandag 28 oktober 2024

Aankomst Tokyo

Na aankomst gaan we naar de wijk Asakusa  voor de overnachting daar

Dinsdag 29 oktober 2024

Tokyo -Asakusa Kannon Temple (Senso-ji) 

brouwerij Asakusa.Sightseeing Tour Tokyo - Bezoek Keizerlijke tuinen - Asakusa Kannon Temple (Senso-ji) - Tokyo

Tokyo bij nachtVandaag een Sightseeing Tour wandelende en met de metro, waar we de vele highlights zullen bezoeken.

We zullen starten vanaf het Tokyo station waar we met de Chuo Line komen, volgens sommigen zou het ontwerp gebaseerd zijn op het Amsterdam Centraal Station. Wandelen naar de gracht van het keizerlijk paleis en maken een korte foto stop op het plein aan de voorzijde van het Imperial Palace, wandelen daarna langs de gracht terug.  Om daarna de oostelijke Keizerlijke tuinen bezoeken.

tokyo-Kyuyasuda-GardenBoottocht HimodeGaan met de metro naar het Sumo worstelen museum, om vandaar een wandeling door parkjes en de oevers van de rivier naar Asakusa te wandelen. Asakusa Kannon Temple (Senso-ji), de oudste en meest populaire Boeddhistische Tempel van Tokio.

In deze wijk zullen we ook de lunch gebruiken afhankelijk van de tijd bezoeken we dus de Tempel voor of na de lunch.


Asakusa-Tokyo-Kannon-TempleHierna maken we een 40 minuten duurde boottocht van Asakusa *** pier naar Hinode de over de Sumida Rivier, met zijn vele aparte bruggen.

Asakusa-lunchTokyo bij nacht***  Dan rijden we naar de drukste oversteekplaats ter wereld. Kan dus erg druk zijn, maar misschien hebben we geluk.

*** Het kruispunt Shibuya verwerkt elke keer dat het stoplicht op groen gaat ongeveer 2500 mensen! Dit is natuurlijk belachelijk veel en geeft wel aan hoe druk het in Tokyo kan zijn.  Hier  staat ook het beeld van de hond ‘hatchi’ een waar gebeurd verhaal, waar een film over gemaakt is.

*** Helaas moet ik hierbij  een voorbehoud maken, daar de boot in 2023 niet meer/nog elke dag gaat en zowel het kruispunt als het beeld vande hond afgesloten waren i.v.m.  Haloween. Dus weet niet hoe het in 2024 zal zijn.

We sluiten deze dag af met een bezoek aan het uitzicht punt op de tower van het stadhuis, waar we vanaf de 45e verdieping een prachtig uitzicht op de stad Tokyo vanaf een hoogte van 202 meter boven de grond.

Woensdag 30 oktober 2024

Nikko Shrines and Temples

Nemen de trein naar Nikko, waar we bij het station overnachten in een hotel met een heet waterbron.

Nikko staat bekend om zijn prachtige natuur en is al eeuwenlang een centrum van bergverering voor het shintoïsme en boeddhisme.
Bezoeken  het rijk met houtsnijwerk en bladgoud versierde Toshogu Shrine-complex, een plaats die op de nikko brugWerelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Dan eerst met de bus naar het World Heritage "Nikko Shrines and Temples"  en die maar eerst met een bezoek vereren.  We brengen een bezoek aan Nikozan Rinnoji Tempel, niet zo groot. Machtig grote bomen staan er op het terrein. De tempel straalt rust uit en vervolgens wandelen we naar Toshogu Shrine. Dit is een groter complex, voor de Tombe moet ook nog een aantal trappen betreden worden. Het mausolea van shogun Tokugawa Ieyasu en zijn kleinzoon Iemitsu zijn populaire bezienswaardigheden

Daarna wandelen langs de rivier afwaarts naar de Shinkyo Bridge (Heilige brug). Als je deze overloopt voor 300 yen mag je er overlopen.  Wel de zekerheid dat je een fortuin zal krijgen. Dus afwachten maar. Deze brug was gebouwd voor de Shogan en de Keizer in de Edo periode. Nu de keizer is nooit over deze brug geweest. De brug werd oorspronkelijk gebouwd in 1636, maar werd in 1902 weggespoeld. In 1904 werd de brug herbouwd.

 Jizo beelden Wandelen verder langs de Daiya rivier genieten van de mooie herfstkleuren en bereiken de Kanmangafuchi Abyss. Deze kloof is ontstaan na een uitbarsting van de nabij gelegen Nantai vulkaan. In de kloof staan zo’n zeventig beelden van Jizo, een god die voor de doden zorgt.

nikko-herfstkleurenDeze groep Jizo beelden afwisselend heet "Bak Jizo" (Ghost Jizo), "Narabi Jizo" (Jizo in een lijn) of "Hyaku Jizo" (100 Jizo). De beelden kijken uit over de rivier en over de Nikko Botanical Garden  Een lange stroomversnelling door de kloof maakt het nog mooier.  Hierna pakken we de bus weer terug naar ons hotel.  Waar we gebruik maken van het uitgebreide buffet.

Donderdag 31 oktober 2024

Bezoek aan het nationaal park Nikko

We verkennen de prachtige heiligdommen en het natuurschoon van het Nikko National Park.  In de bergen ten westen van de stad liggen spectaculaire wandelpaden langs adembenemende watervallen en prachtige uitzichten. 

ryuzu_fallsheet waterspringsNikko wordt door de Japanners gezien als een van de mooiste plekjes van hun land. We gaan na het ontbijt met de bus via vele S-bochten naar boven en in Yumoto ligt zelfs nog op enkele plaatsen sneeuw. 

Maken gebruik van een heet voetbad , daarna beginnen we onze wandeling eerst langs de real hot springs waar men vroeger blijkbaar het water inging. Tegenwoordig zijn zo te zien allen huizen hot springs.

Dan beginnen wij onze wandeling naar Ryuzu Falls, eerst gaat het naar de Yataki Falls, de plankieren zijn waarschijnlijk nog bedekt met oude sneeuw. Als we bij de waterval aankomen dalen we af over trappen en vervolgen we onze pad. 

De hele route gaat over houten vlonders en bruggetjes het is volop genieten.

wandelen-bruggetjesDaarnaast de zon en de herfstkleuren die de bladeren een gouden en rode gloed geven.

vlonderpadenUiteindelijk komen we bij de Ryuzu Waterval.

Als we zin hebben en de tijd het toelaat kunnen we nog verder wandelen langs dit hoog gelegen meer. 

Lake Chuzenji in Nikko National Park, hier valt de Kegon Falls naar beneden, deze staat bekend als de hoogste waterval in Japan 97 meter.


Vrijdag 1  november 2024

Higashi-Matsuyama 3-daagse

locale gidsentreinIn de ochtend gaan met de trein naar Higashi-Matsuyama voor de driedaagse van Japan. Hier zetten we eerste onze bagage weg bij het hotel, waar we 's avonds de welkomst party hebben en wandelen dan naar het terrein waar we ons melden.

We maken in de middag met een aantal locale gidsen een rondwandeling door de plaats Higashi-Matsuyama .

Hier zal men over de geschiedenis horen. Waarschijnlijk bezoek je een Zen tempel en maakt mee hoe dat toegaat. Ook een kleine plaatselijke huis industrie en een tradioneel huis zal worden aangedaan.

welkomst-partyEr wordt een receptie en ontvangst georganiseerd door de organisatie en het stadsbestuur voor de buitenlandse deelnemers.

3 Daagse Higashi Matsuyama groep3 Daagse Higashi Matsuyama grotwoningen

welkomst-party

herdenkingsmonument nijmegen higashi matsuyamaZaterdag 2 t/m Maandag 4 november 2024

3-Daagse Higashi-Matsuyama

Tijdens deze 3-daagse wandeling maak je kennis met het prachtige Japanse land en haar vriendelijke bevolking.
De grote groepen kinderen, die zelfs 20 kilometer wandelen met hele scholen vanaf 6 jaar.

De afstanden zijn 10, 20, 30 of 50 kilometer.

intocht-japanVuitzwaaienoor de IML-stempel dient men minimaal 20 km te wandelen.

We krijgen een afwisselend parkoers voorgeschoteld, door diverse parken. 

De binnenkomst op de laatste dag is erg feestelijk met veel muziek en trommelslagers.

Afhankelijk van onze vluchttijden gaan we na de warme maaltijd gaan we naar een hotel bij de luchthaven, of de volgende ochtend.

Dinsdag 5 november 2024

Terugvlucht Nederland of vervolg naar Taiwan

Terugvlucht naar Nederland of verlenging naar Taiwan

Reisomschrijving

Wandelreis Japan

27 oktober t/m 5 november 2024

 Japan wandelreis

 € 2775,-

  Toeslag  1 persoonskamer op aanvraag 

 

21 oktober t/m 5 november 2024

 Korea - Japan - combinatie wandelreis                                  

 €  3695,-

   Indien eigen vliegticket  -/-  € 1000,
27 oktober t/m 14 november 2024

 Japan - Taiwan combinatie wandelreis

 € 3595,-

21 oktober t/m 14 november 2024

 Korea - Japan - Taiwan combinatie wandelreis

  € 4595

21 okt t/m 19 nov 2024 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië combinatie wandelreis   € 6140.-
21 okt t/m  29 nov 2024 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië - Java West   € 7350,-
21 okt t/m 8 dec 2024 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië - Bali combinatie wandelreis   € 8100,-

* De prijs is afhankelijk van de prijs vliegticket (geschatte vliegticket februari 2023) van het uiteindelijke aantal deelnemers. 
 


Natuurlijk ook de koers van de Euro is bepaald.

De aanbetaling voor deze reis is € 1500,- bij de combinatie wandelreizen is dat € 3000,-

Inbegrepen

 •   Vliegtickets Amsterdam - Tokio vv
 • - Tranfers Airport -metro
 • Transfer Tokio - Higashi-Matsuyama
 • Kamakura Pass
 • Transfers naar de startplaats
 • Overnachtingen op 2 persoonskamers met ontbijt (mocht het NWEC beschikbaar weer zijn hebben we ook de warme maaltijden daar)
 • Inschrijfgelden en door de organisatie aan geboden receptie.
 • Wandeling Asakusa
 • Nederlandstalige begeleiding 
 • Donatie Asia Care Foundation
 • Boottocht
 • 2x Poloshirts 


Niet inbegrepen

 • - Lunch en diner
 • - entreegelden
 • - Consumpties en eigen uitgaven 


Inschrijven

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,- c.q € 2000,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB 0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Drachten met vermelding Japan reis of naam van de reis.
Restant van de reissom dient 8 weken voor vertrek voldaan te zijn.
 


Aanbevolen vaccinaties Japan volgens GGD

Verplichte of aanbevolen vaccinaties
Voor Japan zijn geen vaccinaties verplicht of aanbevolen.

(Kijk even wat voor u van toepassing is)

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

 

Booking.com

Nieuws

 • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel (2) Athez - La Bénisson-Dieu

  18 augustus 2011 Gisterenavond brachten we door in Athez, waar het flink h...

  Lees meer
 • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel (1)

  Maandag 15 augustus 2011 De nacht was kort en rusteloos. Laatste minuten w...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl / Theo Tromp
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31495712072/+31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.