Nieuws

 • Zijn we op wel op de goede pelgrimsweg

  Lees meer
 • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel

  Lees meer
Meer nieuws

IML-wandeltocht wandelvakantie Japan Higashi Matsuyama

Datum: 1 t/m 10 november 2021

In 2019 werd de 3 Daagse van Higashi-Matsuyama in Japan geannuleerd, door een cycloon, die het gebied enorme schade had aangericht. 
Hoe het in 2019 zal gaan kunnen we momenteel alleen maar afwachten.  Toch staat deze tocht al weer jaren op het wandelprogramma van TT-wandelreizen.

En met recht want het is een mooie IMLwandeltocht met veel deelnemers op voorlal de 5 en 10 kilometer, maar zekere op de langer afstanden van de 30, 40 en 50 kilometer heb je de rust.

Een combinatie met Korea International Wonju Walking Festival IML-walk of 2 Daagse Taiwan International Happiness Two days March en Internationale Heritage Walk Indonesië IML-walk is lange wandelvakantie mogelijk.

Programma Japan wandelvakantie

Maandag 1 november 2021

Vlucht met Amsterdam - Tokyo

Dinsdag 2 november 2021

Aankomst Tokyo

Na aankomst in Tokio overnachting  in Tobu hotel met zwembad bij het vliegveld. Hier zal later ook de groep uit Soeul zich aansluiten.

brouwerij Asakusa.Woensdag 3 november 2021

Tokyo wijk Asakusa Kannon Temple (Senso-ji) - Tokyo- Tokyo Skytree

Na het ontbijt rijden we met de Express trein naar het centrum van Tokyo  zetten onze bagage weg bij ons hotel in de wijk Asakusa. 

In de ochtend maken een wandeling over het tempel terrein  Senso-ji . Senso-ji en de gezellige straatjes voor eten en drinken. 

Na de lunch maken we een 40 minuten durende boottocht van de Asakusa pier naar  Hinode  over de Sumida Senso-ji Asakusa Kannon TempleRivier, met zijn vele aparte bruggen.  We hebben daarbij ook een prachtig zicht op de Tokyo Tower.

Hierna brengen we een kort bezoek aan legendarische Shibuya Crossing, welke gelegen is in het centrum van Shibuya. elke keer dat het stoplicht op groen steken ongeveer 2500 mensen over! Hier  staat ook het beeld van de hond ‘hatchi’ een waar gebeurd verhaal, waar een film over gemaakt is.

Boottocht HimodeIn de avond bezoeken we de Tokyo Skytree, dat is een televisietoren in Sumida, Tokio, Japan en tevens het hoogste bouwwerk van Japan.

Hij heeft een hoogte van 634 meter.  is het uitzicht over de stad bijzonder. 

De toren bestaat uit een open stalen constructie met in het hart daarvan een ronde kern van gewapend beton waaraan op 350 meter hoogte een eerste observatieplatform is bevestigd met onder andere een restaurant en een café.

Op een hoogte van 450 meter bevindt zich een tweede observatieplatform.Tokyo bij nacht

 

Donderdag 4 november 2021

Higashi-Matsuyama 3-daagse

treinIn de ochtend gaan met de trein naar Higashi-Matsuyama voor de driedaagse van Japan. Hier zetten we eerste onze bagage weg bij het hotel, waar we 's avonds de welkomst party hebben en wandelen dan naar het terrein waar we ons melden.

We maken in de middag met een aantal locale gidsen een rondwandeling door de plaats Higashi-Matsuyama .

welkomst-partyHier zal men  de geschiedenis horen van de plaats en de legendes. Waarschijnlijk bezoek je een Zen tempel en maakt mee hoe dat toegaat. Ook een kleine plaatselijke huis industrie en een tradioneel huis zal worden aangedaan.

In de avond wordt een receptie en ontvangst georganiseerd door de organisatie en het stadsbestuur van  Higashi-Matsuyamavoor de buitenlandse deelnemers.

welkomst-party
We overnachten 4 nachten inclusief ontbijt en warm in het NWEC = National Women’s Education Center op twin kamers (2x 1 pers) of op verzoek 1 persoonskamer (toeslag ca 50,- voor 3/4 nachten)

Elke ochtend en avond is er een uitgebreid buffet voor de wandelaars.

Alle kamers hebben ook een WIfi hotspot. Verder is er een Japans badhuis aanwezig.3 Daagse Higashi Matsuyama grotwoningen

Hier rijden we dagelijks met een pendelbus naar de start en van de finish van dit uitstekend verblijf

Er is een uitgebreide ontbijt en dinerbuffet en gratis frisdranken. Verder is het ook mogelijk iets mee te nemen voor de lunch.

3 Daagse Higashi Matsuyama groepVrijdag 5 t/m zondag 7 november 2021

3-Daagse Higashi-Matsuyama

Tijdens deze 3-daagse wandeling maak je kennis met het prachtige Japanse land en haar vriendelijke bevolking.

locale gidsenElke dag krijgen we weer een andere route voorgeschoteld met onderweg vele bezienswaardigheden.

Soms een tempel, dan weer grotwoningen, die als duiventil in de rotswanden zijn gemaakt.

herdenkingsmonument nijmegen higashi matsuyamaTentoonstellingen van de de asters en crysanten, waar de mooiste exemplaren en bloemstukken zijn te bezichtigen. Door bamboobossen en langs allerlei vogelverschrikkers welke in allelei vormen langs een stuk van de route staan. Langs monumenten en altijd weer die enthousaiste medewerkers die je uitzwaaien of onderweg je je controlezegel op plakken of op de verzorgingsposten verzorgen. 

Grote groepen schoolkinderen, die zelfs 20 kilometer wandelen met hele scholen vanaf 6 jaar.

De afstanden zijn 10, 20, 30 of 50 kilometer.

Voor de IML-stempel dient men minimaal 20 km te wandelen. Boven de 70 jaar is 10 kilometer voldoende

intocht-japanWe krijgen een afwisselend parkoers voorgeschoteld, door diverse parken. 

uitzwaaienDe binnenkomst op de laatste dag is erg feestelijk met veel muziek en trommelslagers.
Dit laatst moet ik nu onder voorbehoud houden. Daar normaal tijdens deze wandeltocht enkele officiele Nationale feestdagen vallen en dat zijn 3 mei 2021 de Dag van de Grondwet en 4 mei 2021 Dag van het Natuurgroen

 

 

 

 

Maandag 8 november 2021

Yokohama

Vandaag is Yokohama ons doel waarvoor we ca 2 uur met de trein voor moeten rijden.

Yokohama, de tweede grootste stad van Japan waar we onze bagage brengen naar ons hotel vlakbij het station waar na we aan een stadsrondgang te beginnen.

Wandelen naar de Yokohama Engelse tuinen dan naar het Nippon Maru Memorial Park. Via de  Kishamichi Promenade met een mooi zicht op de Skyline van Yokohama bereiken we Red Brick Warehouse #2.

Dit een van de twee magazijnen die gebouwd werden In 1911 en 1913 met ongeveer zes miljoen rode bakstenen van Made-in-Japan. Op de 1e verdieping van Pakhuis 2 is restaurant van Bill. Als je toevallig een te volle portemonnee met yens, ga je gang en ga naar Bill's  en pak een stoel waar je uitkijken op het water. Bestel de Wagyu en Swiss Burger en Kamikatz Pale Ale. Ja, je zult ¥ 3.500 lichter zijn. We wandelen langs het water door het Yamashita PYokohama skylineark.

Dan bezoeken we Chinatown.
We zullen zodra de duisternis in valt met de ferry de Seabaars varen door de havens naar het Yokohama Yokohama bij nachtstation vlak bij ons hotel.

Dinsdag 9 november 2021

Kamakura - Yokohama

Vroeg na het ontbijt rijden met de trein in een ca. half uur naar Kamakura.

Kamakura is een oude stad. Het is opgebloeid sinds krijgsheer Minamoto Yoritomo vestigde een nieuwe regering in 1192. Kamakura is aan drie zijden omgeven door bergen en de zuidkant kijkt uit op de zee, dus dit landschap is uitermate geschikt voor de bouw van een fort. Met zijn vele historische tempels en overvloedige natuurlijke landschap. Kamakura is zeer beroemd om de grote Boeddha, de Hachimangu Heiligdom en de Hasedera tempel .

We beginnen onze wandeling bij Kamakura. Wandelen over de Wakamiya-oji Straat. Gebouwd langs de lijnen van Kyoto, werd Wakamiya-oji Straat gebouwd door shogun Minamoto Yoritomo (1147-1199) en strekt zich 1800 m tot aan de zee. De Yui-ga-hama Beach bij mooi weer zullen we genieten van een wandeling langs het strand bij  Yui-ga-hama. Bekend om zijn prachtige zonsondergangen, is het gebied vol met badgasten in de zomer. Als we geluk hebben, kun je Mt. Fuji over de zee in de verte. 

bamboo bosHierna bereiken we Hase-station en daarna 5 minuten lopen naar  de Hase-dera tempel  De Dera tempel werd gebouwd in 736. Duizenden toeristen op bezoek komen in het seizoen van de herfst bladeren als de tempel wordt verlicht.

Het belangrijkste beeld is het mooie Hase Kan'non Standbeeld 9,18 m (30,1 voet) in hoogte. geleide godin Kannon) want het heeft 11 gezichten met verschillende uitdrukkingen: een op de top van het hoofd, een op de voorzijde, 3 naar rechts en links, aan de achterkant en aan de top in aanvulling het hoofdvlak. Deze Bosatsu (Godin) standbeeld luistert naar de wensen van alle mensen. Minamoto Yoritomo had dit beeld gemaakt in glanzend goud om kwade geesten te verdrijven. De tempel ligt op een heuvel en heeft een prachtig uitzicht op de zee. In de tuin met een wandelroute staat bekend om de schoonheid van de bloemen.

Big Boeddha Karakura Hier gaan we naar de Daibutsu (Great Buddha) Daibutsu betekent grote Boeddhabeeld en de formele naam is Amida-nyorai-Zazou. Het Boeddhabeeld hier werd gemaakt in 1252. De hoogte inclusief de plint is 13,35 m en weegt 121 ton.

Het is een prachtig beeld, niet alleen door zijn grootte, maar ook als een sculptuur die het uiterlijk heeft behouden sinds het werd uitgehouwen. 

Vroeger gehuisvest in een gebouw, maar het gebouw werd weggespoeld door een tsunami aan het eind van de 15e eeuw, en sindsdien is het buiten gebleven. Hoewel er een extra vergoeding wordt gevraagd is het beeld, zeker aan geraden, dit als je kans (toegang: ¥ 20) hebben.

Wandelen de Daibutsu Hiking trail (6 km) deze verbindt de Grote Boeddha (Daibutsu) met de Jochiji tempel in Kita-Kamakura in het oosten. Wandelen langs de Zeniarai Benten en door het openbaar park Genjiyama met een standbeeld van Minamoto Yoritomo. Deze wandeling duurt ongeveer 60-90 minuten. Deze wandeling gaat over de berg, wil je je liever ontzien kan je ook met de trein naar ons doel Dan lopen terug naar het station en in 10 minuten met de trein naar Kamakura Station en een overstap op de andere lijn in 3 minuten naar Kita-Kamakura. De ervaring van vorig leerde met dat het pelgrimspad van 1,5 uur heel wat tijd neemt, zodat het bezoeken van de tempels, dan niet allemaal  lukt. Want de meeste tempels gaan rond 17.00 uur dicht.

Bezoeken de Tokeiji Tempel, dit is een subtempel van de grote Engakuji tempel. De Engaku-ji Tempel is een Zen tempel gebouwd in 1282. Het gehele pand is aangewezen als een nationale historische plaats.

De Kenchoji tempel is de oudste Zen training tempel in Kamakura.  De Kencho-ji Tempel Opgericht in 1253, deze tempel was de eerste Zen dojo (school) in Japan. Nadat u onder de eerste poort, wordt u geconfronteerd met de 30 m hoge Sanmon Gate. De grote houten structuren en de grote bel zal u helpen om de Zen mentaliteit ervaren, terwijl de eenvoudige tuin zal brengen gevoelens van wabi (sobere verfijning) en sabi (stille eenvoud).

Vanaf het Hachiman-gu Heiligdom naar het station gaan we over een laan met kersenbomen en azalea's, dat is adembenemend in het voorjaar.  De stad Kamakura werd gecreëerd rond deze straat. Er is een verhoogde stenen loopbrug genoemd Dankazura het laatste stuk wandelen we door Komachi Dori, een staatje met vele winkeltjes.

Daarna gaan we weer met de trein naar ons hotel. Waar we afhankelijk van de vluchttijden afscheid nemen.

Woensdag 10 november 2021

Terugvlucht naar Nederland of verlenging naar Taiwan.

Wandelreis Japan Let op prijzen o.v.b.

1 t/m 10 november 2021

 Japan wandelreis

 .  € 2355,-*

  Toeslag  1 persoonskamer op aanvraag     

21 oktober t/m 10 november 2019

 Korea - Japan - combinatie wandelreis                                  

    € 3570,-*

28 oktober t/m 12 november 2019

 Japan - Taiwan combinatie wandelreis 

   € 3595,-*

 21 oktober t/m 12 november 2019

 Korea - Japan - Taiwan combinatie wandelreis

   €  4495,-*

21 okt t/m 22 nov 2019 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië combinatie wandelreis € 6095-*
21 okt t/m  29 nov 2019 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië - Bromo safari combo wandelreis  € 6295,-*
 
21 okt t/m 7 dec 2019 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië - Bromo - Bali combinatie wandelreis € 6990,-*

* De prijs is afhankelijk van de prijs vliegticket ( 1 maart 2019) en van het uiteindelijke aantal
Natuurlijk ook de koers van de Euro is bepaald.

De aanbetaling voor deze reis is € 1000,- bij de combinatie wandelreizen is dat € 2000,-

Inbegrepen

 •   Vliegtickets Amsterdam - Tokio vv
 • - Tranfers Airport -metro
 • - Transfer Tokio  - Higashi-Matsuyama
 • - Transfers naar de startplaats
 • - Overnachtingen op 2 persoonskamers met ontbijt en diner tijdens de 3 daagse.
 • - Inschrijfgelden en door de organisatie aan geboden receptie.
 • - Wandeling Asakusa - 
 • - Entree Skytree tower en tweemaal boottocht
 • - Nederlandstalige begeleiding 


Niet inbegrepen

 • - Lunch en diner. (toch zulllen deze vaak wel inbegrepen zijn afhankelijk van budget en het aantal deelnemers) Tijdens een dag vrije besteding zijn ze niet inbegrepen.
 • - entreegelden
 • - Consumpties en eigen uitgaven 


Inschrijven

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,- c.q € 2000,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Drachten met vermelding Japan reis of naam van de reis.
Restant van de reissom dient 8 weken voor vertrek voldaan te zijn.
 


Aanbevolen vaccinaties Japan volgens GGD

Verplichte of aanbevolen vaccinaties
Voor Japan zijn geen vaccinaties verplicht of aanbevolen.

(Kijk even wat voor u van toepassing is)

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

 

Booking.com

Nieuws

 • Zijn we op wel op de goede pelgrimsweg

  Lees meer
 • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+66 643354939 Thailand (5 uur tijdsverschil momenteel) +31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten ouderwetse gezellig

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT

  wsv OLAT

  Bezoek de website
 • De Hemel onder onze voeten

  De Hemel onder onze voeten

  Verhalen van Arie Haasnoot en Johanna Jacobs over hun voettocht naar Rome

  Boek bestellen
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.