Nieuws

 • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel (2) Athez - La Bénisson-Dieu

  18 augustus 2011 Gisterenavond brachten we door in Athez, waar het flink h...

  Lees meer
 • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel (1)

  Maandag 15 augustus 2011 De nacht was kort en rusteloos. Laatste minuten w...

  Lees meer
Meer nieuws

IML Jogja Heritage Walk Indonesie - IVV

WANDELREIS INDONESIË - INTERNATIONAL IML- IVV HERITAGE WALK YOGJAKARTA - IVV WALKS BALI

Data: 
10 t/m 29 november 2024 IML -Yogjakarta en Oost Java /Bromo
10 t/m 19 november 2024 IML -Yogjakarta


Programma 

27 november t/m 8 december 2024 
Verlenging Bali   Deze reis kan ook apart geboekt worden

BALI 2023 DAT LIJKT ME WEL WAT

Ik wil graag een nieuw element toevoegen aan het programma tijdens mijn verblijf in Bali. In deze wil ik ook een Driedaags wandelevenement georganiseerd, waar deelnemers een speciaal polo-shirt ontvangen en mogelijk een IVV-waardering krijgen. Ik zal deze wandeltochten op Bali houden waar van er twee wandelingen in Ubud worden georganiseerd.

Sinds 2019 hebben we besloten om tijdens ons verblijf in Yogyakarta te kiezen voor B&B Ada Wakatu, wat uitstekend is bevallen. Ook voor 2024 overweeg ik om weer hiervoor te kiezen voor deze schitterende B&B.
Er is ook een optie om tegen een meerprijs te kiezen voor een hotelaccommodatie.

Dit jaar staat de Jogja International Heritage Walk in Yogyakarta, Indonesië, weer op mijn programma. Ik ben helemaal verknocht geraakt aan de prachtige route, de schitterende omgeving en vooral de hartelijke ontvangst. Deze drie wandelingen zullen op verschillende locaties bij Yogjakarta plaatsvinden.

Dit is een wandelvakantie waar iedereen met zeer positieve herinneringen op terugkijkt, zoals blijkt uit de berichten in het gastenboek. De wandelingen vinden altijd plaats in de vroege ochtenduren wanneer het nog wat koeler is. We beginnen om 6 uur 's ochtends, dus we ontbijten vroeg eerst en gaan dan naar de startplaats.

De gemiddelde nachttemperatuur is 25 graden, terwijl de dagtemperatuur schommelt tussen de 30 en 36 graden. Zorg dus altijd voor voldoende drinkwater tijdens alle wandelingen. Tijdens de tweedaagse wandeling zijn er talloze drinkposten beschikbaar. Het is moessonseizoen, dus er kan soms een korte maar hevige bui vallen, vooral in de namiddag en avond.

Op verzoek is het mogelijk om deze reis achteraf te verlengen, en er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar. Informeer hiernaar voordat je boekt. Het is tevens mogelijk om deze reis te combineren met reizen naar Korea, Japan en Taiwan, zodat je in één keer vier IML-stempels kunt verzamelen.

Reisprogramma 
Zondag 10 november 2024

Vlucht vanaf Amsterdam  - Jakarta

Vanaf Schiphol vlieg je naar Jakarta

Maandag 11 november 2024

Aankomst in Jakarta vlucht naar Jogjakarta

Overnachting in een hotel in Wonosobo

Na aankomst rijden we naar Wonosobo bij het Dienglateau

Dinsdag 12 november 2024

Diengplateau

We vertrekken omstreeks 04.00 uur naar het Diengplateau. De autorit duurt ongeveer eenuur. Vanaf de voet van het pad dat naar de top van de Sikunir-heuvel leidt, duurt de wandeltocht naar het uitzichtpunt voor de zonsopgang ongeveer 20-30 minuten. Op een heldere dag kun je tot wel acht vulkanen zien vanaf de top van de heuvel. Na de zonsopgang boven het Diengplateau ga je vanaf de top van Sikunir via de heuvel Batu Pandang naar het meer Telaga Warna.

Het Telaga Warna-meer staat bekend als het "kleurrijke meer" vanwege het vermogen om verschillende kleuren aan te nemen. Soms is het groen, paars, geel of zelfs alle kleuren van de regenboog! Dit fenomeen wordt veroorzaakt door het hoge zwavelgehalte van het water en vindt plaats wanneer de zon erop schijnt. Vanaf Telaga Warna ga je naar de Sikidang-krater, een open zwavelkrater met brullende stoom en boos bubbelende modder. Het landschap rond de krater is hobbelig en stoffig, waardoor je het gevoel hebt dat je op een andere planeet bent beland. Niet ver van de krater bezoeken we het tempelcomplex Arjuna, waar zich acht kleine hindoetempels bevinden die teruggaan tot de 7e eeuw.

Overnachting een hotel in Wonosobo

Woensdag 13 november 2024

Selogriyo - Borobudur

SelogriyoSelogriyo tempel

Vandaag gaan we naar Selogriyo waar we een wandeling maken naar een kleine tempel. Het hoogtepunt van onze trip is echter niet zozeer de tempel zelf, maar de pittoreske omgeving waar we doorheen wandelen om er te komen. Tijdens de tocht door de mooie rijstterrassen kun je genieten van het prachtige uitzicht.

De lichte wandeling naar de tempel duurt ongeveer twee uur en voert je langs rijstvelden en weelderige vegetatie. Overal om je heen zie je mensen aan het werk. Het is mogelijk dat je ook vluchten met duiven zult zien, wat hier erg populair is. We zullen hier onze lunch op traditionele wijze nuttigen.

Vanaf het tempelgebied heb je een prachtig uitzicht op Mount Sumbing, die in het westen gehuld is in nevels, en op de groene terrassen. We zullen overnachten in Rumah Dharma, een mooi resort met zwembad dat in de buurt van de Borobudur ligt.

Donderdag 14 november 2024

Borobudur Sunrise Manohara - Desa Candirejo Dokartour -Yogyakarta

BorobudurBoroburWe rijden we naar Desa Candirejo, waar we een Dokor-rit maken in paardenkoetsjes en een aantal huisambachten bezoeken. We zien hoe men zwart vulkaanzand uit de rivier wint voor de bouw en krijgen een muziekles op Gambalan. De lunch gebruiken we bij de lokale bevolking.

Aankomst Yogjakarta  -  overnachting

Vervolgens rijden we naar Jogjakarta . Waar we overnachten  in een B&B met zwembad op een twee persoonskamer.

Dit jaar is er wederom gekozen voor overnachtingen in het Ada Waktu resort, dat op ongeveer 7 kilometer van het centrum ligt en voorzien is van een zwembad. De kamers hebben een eigen badkamer en het ontbijt is inbegrepen. Het resort wordt beheerd door Willie en Arie, die zowel de Belgische als Indonesische nationaliteit hebben.

De villa ligt op het platteland, net ten zuiden van Jogjakarta, de culturele hoofdstad van Java. Hier kunt u genieten van de stilte, de geluiden van de natuur en de frisse lucht. De tropische tuin is voorzien van een groot overflow zwembad waar u heerlijk kunt ontspannen, terwijl de vlinders en honingvogels zich tegoed doen aan de nectar van de kleurrijke bloemen. De pendopo, een traditioneel overdekt paviljoen, biedt beschutting tegen de middagzon. De ligstoelen nodigen uit tot ontspanning. Achteraan in de tropische tuin bevindt zich een tuinpoortje dat toegang biedt tot het traditionele Indonesische erf, met een groententuin, tropische fruitbomen zoals papaya, mango, bananen en ramboetan, en dieren zoals kippen, eenden en ganzen.

langs rijstveldenVoor de liefhebbers is er de mogelijkheid om een Batik atelier en zilversmederij in Yogjakarta te bezichtigen.

Vrijdag 15 november 2024

Friendship Walk - Royal Palace - Welcome party

Vroeg in de ochtend zullen we deelnemen aan de Friendship Walk van 10 kilometer, die plaatsvindt op een permanente IVV wandelroute door het prachtige landelijke gebied van Turi Village in Sleman.

Batik een huisvlijt in JogjakartaBecak YogyakartaOndergrondse gangenstelsel Sultan's Palace naar Water castle

 

 

 

 

 

Om 11.00 uur starten onze tour in Yogyakarta, waar we per "traditionele" becak (fietstaxi) naar Kraton, het Sultan's Palace, rijden. Vanuit het bakje voor op de fiets heeft u een goed zicht op de drukke wegen van Yogyakarta. Maakt u zich geen zorgen, want de becak-bestuurder is een ervaren rijder en rijdt deze route dagelijks. Hij vertelt u graag meer over zijn stad. Aan alle kanten bruist het van het leven. We rijden langs kleine marktjes, moskeeën en door de smalle straatjes van Kraton. Bij aankomst bij het Sultan's Palace heeft u de tijd om rond te kijken in het paleis van de Sultan. Het ommuurde paleis van de sultan, het kraton, stamt uit 1755. Sultan Hamengkubuwono I is de ontwerper van het kraton en tegelijkertijd de stichter van het koninkrijk Ngayogyakarta.

Na het bezoek aan het Sultan's Palace gaan we verder naar Tamansari Water Castle, waar u wederom de tijd heeft om rustig rond te kijken in deze oase van rust midden in het centrum van Yogyakarta. 

AfscheidspartyHierna wandelen we nog een stuk door de Malioboro Street.  Deze straat is het levendige centrum van Yogyakarta met vele souvenirwinkeltjes, restaurants, hotels, een aantal warenhuizen.

Daarna keren we terug naar onze B&B in Yogyakarta.

's Avonds is er een welkomstdiner met optredens, waarbij alle landen worden verwelkomd. Het is een sfeervolle gelegenheid die je niet wilt missen!

Zaterdag 16 november 2024

1e wandeldag IML walk Jogja Prambanan Tempelcomplex - Diner Via-Via

verzorgingsposten inheemse productenPrambanan YogjakartaBegin om 06.00 uur met de 5-10-20 km wandeltocht door het Prambanan Tempelcomplex. Vervolgens lopen we door rustige dorpjes, langs rijstvelden en tabaksplantages waar de lokale bevolking hard aan het werk is. Langs de route worden we verwelkomd door schoolkinderen en kunnen we genieten van mooie ossewagens en heerlijke hapjes, terwijl we vriendelijke mensen ontmoeten.

De bewoners zijn gastvrij en bieden vaak lokale producten aan. Er zijn voldoende verzorgingsposten waar we water, inheemse producten en fruit kunnen krijgen. Bij deze posten wordt vaak muziek gemaakt en scouts zorgen ervoor dat we de juiste route volgen gedurende de hele wandeltocht.

's Avonds rond 19.00 uur gaan we naar een restaurant Via Via voor een gezamenlijk diner met ons travelteam en verschillende Indonesische vrienden die we de voorgaande jaren hebben ontmoet.

Zondag 17 november 2024

2e wandeldag IML-walk Jogja Turi 

Langs veldenStart om 06.00 uur 5 -10- 20 km (IML=20 km) Turi City.

schoolkinderen langs de route 's Avonds afscheidsparty om 19.00 uur in Yogkakarta

Met een traditioneel diner op een schitterende locatie sluiten we dit wandelfeest af. 

Waar de deelnemers,die de IML-tocht 2 dagen hebben voltooid worden gehuldigd met de Royal Gold Medaille.

Programma Oost-Java

Maandag 18 november 2024  Terugvlucht voor degene die weer naar huis vliegen

Dag vrije besteding en  optie: Hiking Nglanggeran - Jomblang Cave em Sri Gethuk-waterval € 65,-

Geniet deze dag van het zwembad van de B&B of breng een bezoek aan de verschillende ambachten zoals zilversmeden, Batik of het Fort Vredenburg

Optie Hiking Nglanggeran - Jomblang Cave em Sri Gethuk-waterval.

We brengen een bezoek aan de Jomblang Cave. Deze
 mystieke Jomblang-grot. Voordat u vertrekt, moet u zich voorbereiden op een dag vol actie! Geniet van het onberispelijke uitzicht terwijl je 60 meter diep in de grot afdaalt. Sta versteld van de verbazingwekkende lichtstralen die het 'Licht van de hemel' worden genoemd en die uit het 25 meter brede zinkgat van de Jomblang-grot komen terwijl je op verkenning gaat met je professionele lokale gids.

Op weg er heen zullen we de Sri Getuk watervallen bezoeken indien tijd voldoende is.

We rijden na ons Jomblang Cave avontuur naar het plaatsje Nglanggeran, waar we in een uur naar de top wandelen. 
Het duurt slechts ongeveer een uur om de top te bereiken en je zult het prachtige landschap vooral in de middag zien. Zelfs als je nooit aan klimmen doet, kun je er zonder problemen naartoe gaan en je voorbereiden op de prachtige vergezichten op de top!

Dinsdag 19 november 2024

Solo (Suhkarta) -fietsen - huiselijke ambachten

Lokale lunchTijdens deze dag worden we na het ontbijt door onze chauffeur opgehaald bij ons hotel in Yogyakarta. We rijden in minder dan 90 minuten naar de stad Solo. Hierna maken we een fietstocht door een dorpje met vele ambachten. vele ambachten SoloBrengen een bezoek aan een werkplaatsjes waar gemaakt worden. tofu, tempé, gamelan (traditional music instrument), lokale alcohol. Als je dat gezien hebt kijk je voortaan met andere ogen naar het gamemallen instrument. Wat een zwaar werk, wat een slechte arbeidsomstandigheden! Evengoed geweldig om te zien! Daarna gaan we naar familie, waar we op een eenvoudig binnenplaatsje een traditionele maaltijd maaltijd voorgeschoteld krijgen.

We rijden daarna naar ons hotel. 

Hindu tempel op Java

Woensdag 20 november 2024

Sukuh Tempel wandeling Tawangmangu

Hierna vertrekken we naar Solo en naar de Sukuh tempel ,gelegen aan de voet van de Lawu vulkaan. Een mooie tempel verborgen in een groene omgeving. Een wandeling met een gids, die ons veel zal vertellen van wat we tegenkomen. Door dit ongerepte en weinig bezochte berggebied naar Tawangmangu.  Het is geen moeilijke wandeling maar het verharde pad stijgt en daalt wel een paar keer. We lopen langs plantages en kleine gehuchten en het kan flink warm zijn. We kunnen verkoeling zoeken bij een prachtig gelegen waterval.

Donderdag 21 november 2024 

Trein Solo naar Malang

trein jogjakarta malangrestaurant Rumah Makan Inggil MalangWe nemen in de ochtend trein van Solo naar Malang, waar we omstreeks 15.37 uur in de middag arriveren.

Na aankomst gaan  we eerst naar ons hotel om in te checken.

Hierna gaan we in het Rumah Makan Inggil restaurant eten met tradionele dans en muziek en ook oude Nederlands Indische liedjes.

Er is zoveel te zien in het restaurant en er is ook een leuke souvenier-shop zodat de tijd vliegt.

Om 19.00 uur is er een culturele dans te zien, waarmee u uw diner kunt afsluiten, bij een kopje koffie. Hierna zoeken we ons hotel op voor onze nachtrust.

Overnachting in Malang 

theeplantageVrijdag 22 november 2023

Malang - Jodipan Village

theeplukkersNa een nachtrust en het ontbijt gaan we eerst een grote theeplantage met fabriekje bezoeken.  Als we geluk hebben zijn de plukkers druk bezig om met de hand de blaadjes te plukken.
Hierna krijgen we rondleiding door de fabriek en uitleg over het hele proces.

Dan we naar Jodipan Village Deze kleurrijke wijk is zeker een must visit tijdens het verblijf in Malang.

Zowel de huizen als de brug zijn in allerlei felle kleuren. 
Vele muurschilderingen op de huizen en in de steegjes. Jodipan village tridi kampong

muurschilderingen tridi kampung jodipan village malangWe wandelen daarna naar Toko Oen, waar het Nederlandse sfeer uit 1930 hangt. Bij toko Oen ga je terug in de tijd. Oubollig,maar toch ook wel weer leuk.

Doet je denken aan een ouderwetse ijssalon. Er hangen veel oude foto's.  We zullen er een Indische kroket eten.  Hierna kan je het hotel opzoeken om te zwemmen of nog even in de plaats rondkijken.

's Avonds gaan we eten in een ander tradioneel restaurant Runah Makan Kertanegara. Rumah Makan Kertanegara, gelegen in het hart van Malang, is een restaurant met een klassieke en unieke Java sfeer en 's avonds ook vaak muziek.

bloemen en planten markt malangZaterdag 23 november 2023

Bloemen en vogelmarkt - Tumpan jeep safari - Rainbow Waterfall - Bromo Tengger Semeru National Park

jeep safari bromoWe stappen na het ontbijt in  busje, die ons naar de Pasar Bunga (bloemenmarkt) en Pasar Burung (vogelmarkt) brengt.

We lopen eerst door de hoofdentree de Bloemenmarkt op.

Vele soorten planten, maar al snel wandelen we door een doolhof van een wijkje met trappetjes en smalle paadjes.

De vogelmarkt moet je ruim zien, want ook aapjes en eekhoorns zijn er te koop.

uitzicht op de valleiHierna rijden we naar de stad Tumpang. Waar we overstappen in jeeps voor ons avontuurlijke reis door bos, savanne, heuvels en uiteindelijk de caldera (grote vulkanische krater) voordat je aankomt bij Cemoro Lawang (het laatste dorp in de buurt van Mount Bromo). 

Zodra u bij uw hotel aankomt, kunt u al genieten van het adembenemende panorama of gewoon ontspannen. Onderweg bezoeken we de Rainbow Waterfall. Mocht er tijd zijn bezoeken we ook nog de Bromo vulkaan.​

Omdat deze ongewone en spectaculaire benadering van Bromo alleen toegankelijk is voor 4x4-jeeps, zal onze chauffeur die ook onze baggage meeneemt een andere, maar langere route nemen. Daarom zal hij wat later aankomen dan jij zelf.

Na een rit van ca. 1 uur bereiken we Tumpan.

Aankomst te Bromo, de ligging is op de rand van de Sea of Sand Valley met uitzichten op de Bromo in de Lava View Lodge of Café Lava

Zondag 24 november 2024

Bromo Viewpoint - Sea of Sand 

BromoSea of Sand ValleyBromo

 Het is vroege opstaan, want omstreeks 03.15 uur maken we een jeep excursie naar de Bromo vulkaan om van de krater te genieten. In plaats van direct naar de krater te rijden, gaan we om eerst het uitkijkpunt bij Pananjakan te bezoeken waar, als het weer helder is, je een spectaculaire zonsopgang kunt aanschouwen . Bij deze nachtelijke excursie willen ik je graag een warme kleding aanbevelen, omdat de temperatuur soms kan dalen tot 5 graden Celcius). Wanneer u terugkeert naar uw hotel van deze spectaculaire excursie, kunt u genieten van een welverdiend ontbijt waarna we ons verplaatsen naar Kalibaru.

Maandag 25 november 2024

Wandeling Rumah Senang - Pantage tour Kalibaru (optie Sukamade) 

wandelingIn de ochtend maken we een wandeling van ca 3 uren achter Rumah Senang. Over Bamboe bruggetjes gaan we via een goed begaanbaar pad een gedeelte van de Gunung Putri op, waar je kan genieten van mooie vergezichten. 

Misoude plantageschien hebben we het geluk dat de klapper klimmer de nektar van de palmbomen aan het aftappen zijn.  We bezoeken een klein fabriekje waar de nektar wordt verwerkt tot palmsuiker (Gula Djawa).

Verder krijgen op deze oude plantage uitleg over hun producten door een van de nazaten van de Friese familie Meijer, die deze plantage in 1910 zijn begonnen.  Dit zijn o.a. koffie, cacao, pepersoorten, kruidnagels, kaneel en vanille. Wist je trouwens de de vanilleplanten met de hand bevrucht hier moeten worden door het ontbreken van kolibri's 

We overnachten in de buurt van deze plantage.

Optie : Sukamade eierleggende Schilpadden op het strand - Opitie € 90,-
(Minimaal 4 personen)

Avonturrlijke jeeprit sakamadezeeschilpadOm 12.00 uur ga je met een 4WD landrover in een avontuurlijke rit naar Sukamade waar je 's avonds naar het strand gaat om hopelijk een schilpad te zien die haar eireren komt leggen. Sukamade ligt in het Meru Betri Nationaal Park.

De overnachting is een eenvoudige basic overnachting inclusief diner, ontbijt en lunch.

Op de heenweg heb je een lunch en deze excursies wordt gemaakt met een gids.

In de avond komen hier zeeschildpadden heen om eieren te leggen. ´s Avonds ga je samen met begeleidende Rangers opzoek naar de schildpadden. Dor het spoor dat ze achterlaten is dat niet zo moeilijk.
 eenvoudige accomondatieJe mag geen flits gebruiken bij het fotograferen, bij overtreding moet je het strand verlaten !!

Als de schildpad haar eieren gelegd heeft en teruggekeerd is naar de zee worden de eieren opgegraven. Anders worden ze opgegeten door roofdieren. De eieren worden uitgebroed en na 6 weken weer in zee losgelaten.

De schildpadjes zijn dan sterk genoeg en de kans op overleven is een stuk groter geworden.

´s Ochtends is het tijd voor, het leukste gedeelte van de trip. Je krijgt een emmer baby schildpadden mee om vrij te laten op het strand. Het is echt heel bijzonder om te zien hoe de schildpadjes over het strand de zee inrennen om aan hun eigen leven te beginnen.

eileggende schil[padHierna rijden we naar een resort met zwembad waar we weer ons bij de anderen voegen, vlakbij de Ferry voor Bali

Na de lunch rijden we naar een resort met zwembad en hebben de dag om genieten van het resort het zwembad, massage of een wandeling langs de kust.

Dinsdag 26 november 2024

Vrije besteding dag - Blue Fire

We kunnen genieten van het zwembad en de omgeving van onze villa en eventueel nog een wandeling maken door dit gebied. In de middag zullen de deelnemers van de excursie naar Sukamade zich weer bij ons voegen en zullen we belevenissen kunnen horen.

Ijen krater zwavelwinningblue fire ijen craterHet is mogelijk om in de komende nacht het Blue Fire te zien, maar daarvoor vertrek je omstreek 24.00 uur naar de krater en je komt 's morgen terug. 

De Ijen-vulkaan is beroemd om zijn blauwe vuur. Als u zelf van dit natuurspektakel wilt genieten.

Er zijn maar twee plaatsen op de wereld, waar je dit schouwspel kan meemaken. Dat is hier of op IJsland.

Bij deze trekking gaan we eerst ca 3 kilometer stijgend omhoog naar de krater. Boven op de krater met een gasmasker, daal je af naar de winplekken en het kratermeer. Denk er aan de afdaling in de krater is over ongelijke trap gevormd door stenen

Zodra we terugkeren naar het hotel, kunnen we nog ontbijten en douchen voor we vertrekken naar de ferry voor Bali.

Woensdag 27 november 2024

-Trekking de Ijen Crater- Verplaatsing naar Bali

IJen krater meerIJenIndien je niet het Blue Fire wilt zien en alleen de IJen Crater en wil je geen nacht overslaan, kunnen we ook omstreeks 05.00 uur of 06.00 uur naar de Ijen-vulkaan vertrekken. In dit geval ziet u het blauwe vuur niet, maar kunt u het spectaculaire kratermeer en de zwavelmijnbouw nog steeds zien.  We zullen in dat geval het ontbijt als ontbijtbox meenemen.

Rond 11.30 uur vertrekken we naar de ferry naar Bali. 

Als we aankomen op Bali is het direct een uur later in de tijd, wegens het tijdsverschil. Onderweg naar onze luxe villa maken we een stop bij de Poort van Bali en een plaats waar vele apen zijn, hier zullen we ze voeren met wat bananen, altijd leuk voor de foto's.

Dan rijden we naar onze luxe villa of hotel met zwembad aan zee, waar de verlenging Bali zes dagen zullen verblijven.  

Buiten zwemmen kan je je heerlijk laten verwennen door een massage in de openlucht met zicht op zee en het geluid van de golven. Let op dit is geen hotel, zorg dus zelf voor shampoo en douchegel of neem dit mee uit een vorig hotel. Er worden niet dagelijks de bedden verschoond er zijn voldoende handdoeken en badlakens.

Mocht je hierna terugvliegen naar Nederland ga je afhankelijk van de vluchttijd hiervan naar het vliegveld of overnacht je nog 1 nacht in de villa of hotel bij het vliegveld. Deelnemers, die terug naar Nederland overnachten mogelijk nog 1 nacht bij ons in de villa, afhankelijk van hun aantal en tijd van hun vlucht.

Afhankelijk daarvan kunnen zij mogelijk de volgende ochtend nog mee met de vissersbootje de zee op om dolfijnen te spotten. Daarna maken ze nog een mooi rit door het gebied. Maar dit is geheel afhankelijk van de tijd van de terugvlucht.

Afhankelijk van de vluchttijd heb je misschien ook nog een hele middag om van het strand of zwembad te genieten. 
De eventuele lunch en diner dan zijn voor eigen rekening, maar in het vliegtuig heb je natuurlijk wel de maaltijden

Donderdag 28 November 2024

Vlucht terug naar Nederland of verlenging Bali

Deze reis is te combineren met Korea - Japan - Taiwan 

 

Bijzonderheden

Inbegrepen Basis reis Indonesië

 • Vliegticket Amsterdam - Indonesië vv bagage 20 kg
 • Overnachtingen inclusief ontbijt op 2 persoonskamer
 • Alle gezamelijke lunch en diners (Behalve op vrije dag dan zelf verzorging)
 • Stadswandeling en rondrit met fietstaxi (becak) inclusief entreegelden
 • Inschrijfgelden IML-tocht Joga Heritage Walk inclusief verzorging en twee T-shirts
 • Welkomstdiner Joga Heritage Walk
 • Afscheidsparty met diner
 • rit met paardekoetsje (Dakar)
 • In Yogjakarta crew en walkersrijsttafel in ViaVia
 • Nederlandse begeleiding en regelmatig een Engelstalige gids
 • Fooien voor de gidsen en chauffeurs via fooienpot.
 • Donatie Asia Care Foundation
 • Poloshirt 

Inbegrepen Reisgedeelte Oost Java

 • Fietstocht in Solo inclusief lokale lunch
 • Diverse begeleide wandelingen met Nederlandstalige gids
 • Trein Solo naar Malagan
 • jeep excursie naar de Bromo vulkaan
 • Permit Bromo gebied
 • Trekking Ijen Crater
 • Ferry Java - Bali
 • Vlucht vanaf Bali naar Amsterdam

Verlenging Bali

 • Vliegticket Bali - Amsterdam
 • Ferry en transfer Java - Bali 
 • Overnachtingen en alle maaltijden in onze luxe Villa
 • Dolfijnspotten
 • Trekking Sambangan met de 7 verborgen watervallen
 • Kecak Ramayana trance en fire show
 • Monkey Forest en Goa Gajah wandeling
 • Nederlandse begeleiding en regelmatig een Engelstalige of zelfs Nederlandse gids
 • Fooien voor de gidsen en chauffeurs 

Niet inbegrepen

 • consumpties
 • diners en lunch tijdens een dag vrije besteding
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
 • Fooien

FOOIEN

In Indonesië staat gastvrijheid hoog in het vaandel, en het geven van fooien is een gangbare praktijk voor verschillende beroepen. Toeristen worden vaak verwacht om een kleine bijdrage te geven aan mensen die hen hebben geholpen, zoals rijstpluksters of bij het oversteken van de straat. In de toeristische sector vormen fooien vaak een belangrijk deel van het inkomen van de medewerkers.

Het geven van fooien heeft betrekking op diverse beroepen. Voor kamermeisjes wordt bijvoorbeeld een fooi van ongeveer IDR 10.000 per dag gewaardeerd, terwijl u een taxichauffeur maximaal IDR 5.000 kunt geven. Voor een bellboy wordt doorgaans een fooi van ongeveer IDR 5.000 per koffer of tas verwacht, vooral als deze naar uw kamer is gebracht. Hoewel Nederlanders graag op hun budget letten, is het belangrijk te realiseren dat fooien een aanzienlijk deel van het inkomen van deze medewerkers uitmaken. Laat die besparing van 29 cent door het zelf dragen van uw koffer geen negatieve invloed hebben op hun levensonderhoud.

Het is verstandig om altijd wat briefjes van 5.000 en 10.000 Rupiah bij u te dragen, zodat u altijd wat kleingeld bij de hand heeft om fooien te geven. Houd er ook rekening mee dat het gebruik van openbare toiletten meestal ongeveer Rp. 2.000 kost.

Bij restaurants wordt doorgaans al een service charge in rekening gebracht, wat meestal neerkomt op een toeslag van 21% op uw maaltijd of drankjes. Als er geen service charge wordt berekend, is het gebruikelijk om een fooi te geven van 5-10%.

Als u van plan bent om naar Indonesië te reizen, is het belangrijk om te controleren welke vaccinaties door de GGD worden aanbevolen. Deze aanbevelingen kunnen variëren afhankelijk van uw reisbestemming en persoonlijke gezondheidssituatie. Het is altijd raadzaam om uw vaccinaties op tijd te regelen voordat u op reis gaat.

Fooien en entreegelden

Indonesië is een land, waar men leeft van de fooien (bestaat hun salaris voor een groot deel uit fooi) voor alles verwacht men een fooi.

Dus legt elke ochtend op uw kussen 5000 IRD neer voor het kamermeisje en geef per koffer een 5000 IRD voor het bezorgen of ophalen van je koffer na uw kamer. Probeer hierop niet te besparen, we hebben het over bedragen van rond de 30/35 cent.

Ook de toegangsprijzen tot alle natuurparken zijn afgelopen jaar door de regering met meer dan 200% verhoogd. De fooien voor de gidsen, chauffeurs en toegangsprijzen dolfijnen spotten, watervallen, natuurparken, paleizen, e.d. zullen vanuit een pot betaald worden. Hiervoor dient men bij aankomst 50% van 2.000.000 IRD ( = ca € 140,-) en de rest binnen een week aan de reisleiding te betalen.

€ 140,-=IRD 2.000.000 (dit bedrag ter plaatse contant betalen aan de reisleiding)

 

Visa On Arrival

Geen quarantaine plicht, er moet wel weer betaald worden (net als vroeger) voor een Visa On Arrival IDR 500.000 of €35 per/persoon.

DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
Buik tyfus
Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

(Kijk even wat voor u van toepassing is)

Een mooi overzicht over vaccinaties en hygiene vind je op de website van de villa Pelangi, welke we huren voor de verlenging op Bali

Paspoort

Dient nog minimaal 7 maanden geldig te zijn bij aankomst in Indonesië 

Reisomschrijving

10 t/m 19 november 2024 Vliegtickets Amsterdam- Jogyakarta. Op basis van 2 persoonskamer met ontbijt, lunch en de diners, excursies, inschrijfgelden,  evt. binnenlandse vlucht.
(niet inbegrepen fooien/toegangsgelden zie onder)
€ 2245,-
10 t/m 29 november 2023

Vliegtickets Amsterdam- Jogyakarta en Bali Amsterdam. Op basis van 2 persoonskamer met ontbijt, lunch en de diners, excursies, inschrijfgelden,  evt. binnenlandse vlucht.
(niet inbegrepen fooien/toegangsgelden zie onder)

€ 3795,-
  1 persoonskamers op aanvraag va. € 520,-
Excursie Sukamade  Jeep, Lokale gids, Lunch box, diner, ontbijt, Basic room, Police permit, Entreegeld, Relies baby of turtle (Fooien en persoonlijke uitgave niet inbegrepen) € 90,-
     
 28 november t/m 8 december 2023 Verlenging met Bali  (10 dagen)
verblijf o.a. in luxe huis met eigen zwembad direct aan de Balische Zee (incl. alle maaltijden), vervoer, ferry, vlucht vanaf Bali, excursies, verschillende trekkings. hotel te Ubud
 € 840,- (2 pers kamer delen)
1 pers kamertoeslag € 200,-
27 november t/m 8 december 2023 Wandelen op Bali  (10 dagen) met vlucht
verblijf o.a. in luxe huis met eigen zwembad direct aan de Balische Zee (incl. alle maaltijden), vervoer, vlucht vanaf Bali, excursies, verschillende trekkings. hotel te Ubud
  € 1940,- (2 pers kamer delen)
1 pers kamertoeslag € 200,-
  Korting eigen vliegticket Amsterdam - Yogjakarta en Bali Amsterdam -/- € 900,-
  Verlenging met Korea-Japan-Taiwan of Taiwan  

*Deze prijs is geschat aan de hand van vliegticket op 26 januari 2024
De prijs is tevens afhankelijk van het uiteindelijke aantal deelnemers (=vervoer) en de prijs van de vliegticket en de koers van de Euro.
Mocht er door een vroege boeking een goedkopere vlucht mogelijk zijn wordt dat met je verekend.
De aanbetaling voor deze reis is € 1500,- bij de combinatie wandelreizen is dat € 3000,- i.v.m. vastleggen van de vliegtickets en de excursies

Indien een verlenging gewenst dit direct aangeven, zodat daar met bestellen van de vliegtickets mee rekening gehouden kan worden.  Mocht b.v.  een hogere klasse willen vliegen kan dat natuurlijk ook geregeld worden, maar geef dat wel op bij aanmelding, want omboeken brengen hogere kosten mee.

Inschrijven

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,- c.q € 2000,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Indonesië reis of naam van de reis.
Restant van de reissom dient 8 weken voor vertrek voldaan te zijn.
 

Meld je aan


"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Nieuws

 • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel (2) Athez - La Bénisson-Dieu

  18 augustus 2011 Gisterenavond brachten we door in Athez, waar het flink h...

  Lees meer
 • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel (1)

  Maandag 15 augustus 2011 De nacht was kort en rusteloos. Laatste minuten w...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl / Theo Tromp
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31495712072/+31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.