Nieuws

 • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel (2) Athez - La Bénisson-Dieu

  18 augustus 2011 Gisterenavond brachten we door in Athez, waar het flink h...

  Lees meer
 • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel (1)

  Maandag 15 augustus 2011 De nacht was kort en rusteloos. Laatste minuten w...

  Lees meer
Meer nieuws

VLIEGEN – BAGAGE – TRANSFER

LET OP onderstaande is een aanwijzing en kan geen rechten aan ontleend worden, want regels kunnen veranderen en zijn per maatschappij en land verschillend.

BAGAGE

Het gewicht van de bagage mag niet meer dan max 20 of 23 kg bedragen. Het gewicht wordt bepaald aan de laagste gewicht van de maatschappij waar je eventueel mee vliegt.
Hou rekening met het gewicht dat u deze makkelijk zelf ook een hotel trap op kan dragen. Probeer dat gewoon eens thuis uit.
ARBO-wet geeft aan dat een gewicht van max 23 kg door één persoon mag gedragen worden.

Neem geen harde koffers, bedenk dat deze zwaarder zijn, dus minder over heeft voor je kleding, maar ook met het meenemen in de personenbusjes is een flexibel reiskoffer/tas gemakkelijker te plaatsen.

Zorg dat je een rugzak of dat je koffer/reistas wieltjes heeft, want we zullen ons regelmatig moeten verplaatsen, naar metrostation e.d.

reistassen

Een ideaal reiskoffer/tas. Ze zijn er ook met vier wieltjes verkrijgbaar in vele zaken o.a  Beversport verder  http://www.caribeeshop.nl/
Let op dit is geen reclame, alleen bedoeld als voorbeeld van een ideale  reiskoffer/tas

Overgewicht moet altijd extra betaald worden, dus neem vooral niet meer dan de toegestane gewicht mee.

Je kan voor een lange periode toch niet voor de hele periode schone kleding meenemen, je kan ze in laundry laten wassen of in het hotel.
Zelfs soms hebben we een wasmachine tot beschikking

TIP : sokken, onderkleding en shirt doe ze gelijk met je zelf onder de douche en hang ze te drogen,

Bedenk ook dat je in een personenauto van 4 of 5 personen ook geen 4 of 5 koffers kan plaatsen.

Zorg dat je bagage wieltjes heeft, zodat je hem makkelijk over een stuk van ca 1 km kan rijden van een station, metro, bus naar een hotel

BAGAGE en VLIEGEN

De bagage eisen verschillen per maatschappij, maar buiten de budgetmaatschappijen als (Easyjet, Ryanair, Asia Air e.d., is het gewicht meestal maximaal 23 kg.

Toegelaten ruimbagage

Uw bagage inchecken?

Eén gratis ingecheckte koffer - maximum 23 kg

De totale afmetingen van de ingecheckte koffers mogen niet meer dan 157cm elk bedragen (lengte + breedte + hoogte).

Naast eventuele toepasselijke kosten voor het inchecken van (extra stuks) bagage, kunnen kosten voor te zware en/of buitenmaatse bagage in rekening worden gebracht.

NIEUW is dat je tegenwoordig zelf je bagage moet labelen en inleveren aan de balie.

Let Op dat je bagage door gelabeld is na je eindbestemming, controleer dat.

Toegelaten handbagage

Meestal mag het volgende meenemen in het vliegtuig:

 • Eén tas met handbagage max 7 of 10 kg, verschil per maatschappij. De totale afmetingen mogen niet meer dan 114cm (lengte + breedte + hoogte) bedragen. De lengte mag niet meer dan 56cm bedragen, de breedte niet meer dan 35cm en de hoogte niet meer dan 23cm. De tas moet in de bagagekooien passen die zich overal bij de check-inbalies op de luchthaven bevinden. Een tas met kleding die in de bagagekooi past, telt als uw ene tas met handbagage
 • Eén persoonlijk artikel, zoals een handtas, aktetas, laptoptas, boekentas, winkeltas of een soortgelijk artikel. Het persoonlijke artikel kent geen specifieke afmetingseisen, maar moet kleiner zijn dan uw tas met handbagage en moet onder de stoel voor u passen.


Alle vloeistoffen moeten worden verpakt in afzonderlijke bussen met een maximuminhoudvan elk 100ml.

De bussen moeten in een doorzichtig hersluitbaar plastic zakje worden verpakt met een maximumomvang van 20cm x 20cm(gelijk aan 1 liter inhoud) per passagier en moeten afzonderlijk worden gepresenteerd bij de controle. Alle vloeistoffen, gels en sprays in bussen die groter zijn dan hierboven is vermeld, moeten worden verpakt in de ruimbagage

 • Zalven, lotions en oliën, Parfums, Sprays, Gels, inclusief haar- en douchegel, Inhoud van spuitbussen, zoals scheerschuim, ander schuim en deodorants, Pasta's, inclusief tandpasta, Mengsels van vaste en vloeibare stoffen, Mascara


NIET TOEGESTAAN

Messen, schaartjes en scherpe voorwerpen mogen ook niet in de handbagage zitten, ook geen blikjes en een gevulde flesje met water of frisdrank. Je zal daar van indien in bezit afstand van moeten doen bij de veiligheidcontrole.

LAPTOP - TABLET - Kabels - batterijopladers e.d

Elektronische apparatuur moet apart in de bak aangeboden worden.

Een TIP trek je zwaarste kleding aan en neem b.v. je wandelschoen uit om nek mee, hoef je ze niet uit te trekken en scheelt je gauw ook weer 1 tot 1,5 kg

AANKOMST LUCHTHAVEN

Controleer 1 á 2 dag voor vertrek nog even op de website of er geen wijzingen zijn en ook of er geen werkzaamheden zijn op het spoor of aan de weg. Zodat je niet te laat komt.

Kijk direct bij aankomst welke incheck c.q. bagage dropoff balie je moet hebben voor je vlucht. Ga naar het meetingpoint, welke afgesproken is.
Mocht er geen samenkomst afgesproken zijn,  lever je bagage dan in wanneer het kan, dat is meestal 2 tot 3 uur van te voren. Ook dat ligt weer aan de maatschappij en je bestemmingslanden.
Ga daarna door de paspoortencontrole en de veiligheidscontrole heen, dit kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen bij drukte.

Kijk daarna ook weer direct op de monitor welke Gate je moet hebben en hoe laat je daar moet zijn voor boarden. Denk er aan ook nu weer kan er altijd een Gate wijziging mogelijk zijn.

TRANSFER – STOPOVER

Indien je het vliegtuig uit moet voor een tussenstop c.q. overstappen volg dan de bordjes transfer en kijk op de monitors welke gate je moet hebben. Vaak moet je dan wederom door een veiligheidscontrole heen.  Dus doe dat eerst. Ga pas winkelen als je zeker weet dat je voldoende tijd hebt.

Aanbevolen vaccinaties 

Controleer zelf of je alle benodigde inentingen hebt bij de GGD (onderstaande link betreft Korea, maar je kan daar ook de andere landen vinden)

 Aanbevolen vaccinaties Korea volgens GGD

Hieronder vindt u o.a. informatie over vaccinaties en eventueel malaria. Persoons- en reis gebonden vaccinaties zijn o.a. afhankelijk van de aard en duur van uw reis en uw gezondheidssituatie.

(Kijk even wat voor u van toepassing is)

Nieuws

 • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel (2) Athez - La Bénisson-Dieu

  18 augustus 2011 Gisterenavond brachten we door in Athez, waar het flink h...

  Lees meer
 • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel (1)

  Maandag 15 augustus 2011 De nacht was kort en rusteloos. Laatste minuten w...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl / Theo Tromp
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31495712072/+31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.