Nieuws

 • 1e dag van de International Waendel Walk Wellingborough

  WAT KAN IK ZEGGEN ? MOOI, MOOI, MOOI deze 1e dag van de International Waen...

  Lees meer
 • Pelgrimsdag Pelgrimshoeve Kafarnaum te Vessem

  Het was een prachtige dag vandaag! Voor het eerst dit jaar steeg de temperatu...

  Lees meer
Meer nieuws

Beijing IML China

Concept programma
Bij voldoende belangstelling zal ik in 2024 weer een wandelreis naar China en de IML van Beijing Zhaitang stad organiseren

Datum : 1 t/m 9 september 2024
 

Update over de IML Evenementen in China

Beijing IML: In Afwachting van Bevestiging Het is ons bekend dat velen van u uitkijken naar de IML in Beijing. Echter, vanwege de onzekerheden van het afgelopen jaar kon het evenement niet plaatsvinden. We zijn nog in afwachting van bevestiging over de doorgang van het evenement volgend jaar. We begrijpen het belang van deze informatie voor onze deelnemers en streven ernaar u uiterlijk in februari hierover te informeren.

Dalian IML: Een Aantrekkelijk Alternatief Gezien de onzekerheid rondom Beijing, hebben we besloten om de IML in Dalian op ons programma te zetten. Dit evenement heeft recent plaatsgevonden en biedt een uitstekende kans voor degenen die geïnteresseerd zijn in het deelnemen aan een IML-evenement in China. We willen benadrukken dat de deelname aan de IML in Dalian afhankelijk is van voldoende belangstelling.

Alternatieve Programma's: Flexibiliteit Verzekerd Mocht de IML in Beijing toch doorgaan, dan zullen we naast Beijing een alternatief programma aanbieden. Dit programma zal verschillen van dat in Dalian, zodat deelnemers een unieke ervaring krijgen. Als de wandelreis naar Dalian echter niet doorgaat, blijft het huidige programma gehandhaafd.

Een Rijkdom aan Ervaringen Onze eerdere bezoeken aan China hebben ons veel prachtige plaatsen laten zien. Wij garanderen dat, ongeacht de locatie van de IML, het een aantrekkelijke en onvergetelijke reis zal worden voor alle deelnemers.

Blijf Op de Hoogte We begrijpen dat u graag zo snel mogelijk duidelijkheid wilt. Wij zijn toegewijd om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen. Voor het meest actuele nieuws, houd onze website en nieuwsbrieven in de gaten.


VISUM VOOR CHINA.

Waarschijnlijk mogen we 14 dagen Visumvrij China in bijzonderheden volgen

Programma  

Het programma zal nog wel een aantal wijzigingen krijgen, maar wordt grotendeels door zorg van het officieel travelbureau van het Gouvement Beijing verzorgd. Dit is in 2018 er goed bevallen ondanks het daardoor wel wat duurder is geworden, maar de uitstekende hotels en alle maaltijden waren tot de puntjes verzorgd. Ook was er steeds een kundige Engelstalig gids aanwezig.

Omschrijving

Vijfmaal was ik met een groep bij deze IML-wandeltocht van Beijing.   Al klinkt Beijing als plaats voor wandelen wat negatief, maar dat is niet terecht. Want de start is zeker niet in de buurt van deze soms door smog vervuilde maar mooie stad. Maar er wordt gewandeld een 80 kilometer vanaf Beijing in een prachtig natuur gebied Zhaitang stad.
Het ontvangst was steeds groots van de IML-wandelaars. Die daarna allemaal terug konden kijken naar een schitterende wandelvakantie.

FOTO's van de wandelvakantie China 2019

Reisprogramma

 •          TABBLAD         Bejing - Panda - Great Wall -IML-tochten Beijing Mountains

  Bergen van NepalZondag 1 september  2024

  Vlucht van Schiphol/Brussel/Frankfurt - Beijing

  Maandag 2 september 2024

  Beijing

  china beijing hotelkamer

  Aankomst in Beijing om 06.00 uur we worden daar opgevangen en gaan naar ons in Beijing liggende 5 sterren Prime Hotel Wangfujing – we zullen hier onze bagage afgeven, want we kunnen waarschijnlijk nog niet inchecken, want we kunnen pas omstreeks 15.00 uur op onze kamers terecht

  Oude brouwerijHet hotel ligt vlakbij de metro en  De Verboden Stad en bij een metrostation waarmee we de Qianmen-straat kunnen bereiken en die is erg mooi om er ook in de avond overheen te wandelen.

  Een oude brouwerij zullen we bezichtigen er zijn veel fotogenieke plekken en bronzen beelden.

  Hier maken we in de avond een korte wandeling door de omgeving en maken kennis met het Chinese bedrijvige leven. Afhankelijk hoe we ons voelen kunnen we misschien al een bezoek brengen aan de Tempel van de Hemel, daar wordt in de namiddag door vele Chinezen, gedanst, muziek gemaakt  en spellen gedaan.
  china beijing hutong avond
  Dinsdag 3 september 2024

  Tempel van de Hemel - De Verboden Stad - Palace Museum

  Tempel van de Hemelse VredeWe bezoeken de Tempel van de Hemel. in het Tiantanpark.  De Tempel van de Hemel werd oorspronkelijk gebouwd in het achttiende jaar van de Ming-dynastie (in 1420). Gelegen in het zuidelijke deel van de stad, het heeft een oppervlakte van 273 hectare. Het is een plek waar de keizers van zowel de Ming en Qing dynastieën 'reisde om te aanbidden en te bidden voor een goede oogst. Het noordelijke deel van de tempel is rond in tegenstelling tot het zuidelijke deel, die is vierkant, wat inhoudt dat "de hemel is rond en de aarde is vierkant" om zowel hemel en aarde symboliseren. Er zijn veel prominente plekken in dit park, zoals de circulaire Mound Altaar, de keizerlijke gewelf van de hemel, de Lange Gang, de Echo Wall, de Seven-Star Stone en vele andere gebieden van historisch belang en panoramische schoonheid. In 1998 werd hij opgenomen in de "Lijst van de World Hermitages" door de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

   Verboden Stad Palace Museum

  Palace PalaceNa het ontbijt beginnen we aan een volle dag sightseeing van de stad. We bezoeken Het plein van de Hemelse Vrede, welke het grootste plein ter wereld is. Aan dit plein ligt de Verboden Stad.

  Het Palace Museum werd in opdracht van de derde keizer van de Ming-dynastie, keizer Yong Le. Het paleis werd gebouwd tussen 1406 en 1420, maar werd afgebrand, herbouwd, ontslagen en gerenoveerd ontelbare keren, dus de meeste van de architectuur kunt u snel periode van de jaren 1700 en op afdelingen. De Verboden Stad was de zetel van de keizerlijke macht voor 500 jaar, en is nu een belangrijke toeristische attractie in China. De totale oppervlakte van het complex is 183 hectare groot, dus het duurt een tijdje om door te lopen, vooral als je wilt om een ​​goede blik op alles hebben. Alles bij elkaar zijn er 9.999 1/2 kamers in het museum, die niet allemaal kunnen worden bezocht.
   
  The Imperial Palace is rechthoek architectuur. Het is 961 meter lang van zuid naar noord en 753 meter breed. Er is stadsmuur met 10 meter hoogte rond en de gracht buiten de stadsmuur is 52 meter breed. The Imperial Palace heeft 4 poorten. De Poort van Goddelijke Dapperheid (Shenwumen) op het noorden, Merdian Gate (Wumen) op het zuiden, de Eestern Flowry Gate (Donghuamen) op het oosten, en de Westelijke Flowery Gate (Xinhuamen) op het zuiden, de Eastern Folwery Gate (Donghuamen ) op het oosten, en de Westelijke Flowery Gate (Xinhuamen) op het westen. Er zijn 4 hoektorens op de 4 corners van stadsmuur en het hele gebied is 724,250 vierkante meter.

  In de avond zullen we Pekingeend eten en hoe de traditionele wijze van eten hier van is.

  Woensdag 4 september 2024

  Ning Tombes - de Chinese Muur The Great Wall

  china beijing Ning Tombes tour

  china beijing Ning Tombes

  In de ochtend zullen we opgehaald worden door een chauffeur, die ons zal brengen naar de Great Wall.

  Er zullen twee optie's zijn één is een wandeling van circa drie uur over de Chinese muur met een gids over een gedeelte waar je geen toeristen zal tegenkomen. Bekeken moet worden of de Ning Tombes en Heilige weg hierin mee genomen kan worden.

  Voor deze wandeltocht zal een meerprijs zijn van € 50,- voor de wandelids en vervoer en lunch onderweg.

  De andere mogelijkheid is het onderstaande programma

  Onderweg bezoeken we mogelijk een Jade fabriek waar enorme kunstwerken te zien zijn.

  china beijing chinese Great WallHeilige wegDaarna rijden we naar de Heilige Weg waar we overheen wandelen om aan de andere zijde opgepikt te worden om vervolgens naar de Ming Tombe te rijden. Die we zullen bezoeken.

  De Grote Muur bij Badaling is een wereldberoemde schilderachtige plek.  De Grote Muur bij Badaling ligt in Yanqing County, dat is ongeveer 60 kilometer ten noordwesten van Peking. Het is algemeen bekend als de meest representatieve deel van de "Great Wall" uit de Ming-dynastie. Goed uit met grote uniforme bakstenen gelegd, werd de muur gebouwd op de ruggen van de bergen. Diverse baken torens werden gebouwd op strategische punten langs de muur. Badaling is een plaats van strategisch belang en de wand is zowel lang en stevig. Met zijn vele baken torens, de muur ziet er prachtig uit en het beste belichaamt de pracht van de traditionele Chinese architectuur.
  Liggende op het hoogste punt van de strategische pas leidt naar Beijing vanuit het noordwesten, de Grote Muur bij Badaling bestaat uit de belangrijkste muur en enkele ondergeschikte muren. Het wordt geflankeerd door steile bergen en in de volksmond bekend als de "sleutel tot de noordelijke poort." Nu 3741 meter van de Grote Muur bij Badaling en 21 baken torens zijn open voor bezoekers.

  Donderdag 5 september 2024

  Lama tempel - Panda Zoo - Hutong - Olympische stadion

  Vogelnest BeijingPanda zooVandaag bezoeken we de Lama Tempel. De Lama Tempel (Yonghe Palace) werd gebouwd in 1694 en is nu de grootste en best bewaarde Lamasery van de Gele Sekte in Peking. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Panda Zoo. 

  Dan staat een oude volkswijk de Hutongs op het programma. Hier rijden we met een fietstaxi door en wandelen door de wijk. Brengen een bezoek aan een familie.  Hierna rijden we naar het Olympische district, waar we de lunch gebruiken en  naar het Vogelnest (Olympisch Stadium) gaan.

  In de avond bezoeken we de Chinese Kung Fu Show, een geweldig spektakel is geen vechtshow maar veel kleur, klank The Legend of Kungfu Show Beijing.

  Vrijdag 6 september 2024

  bezoek Zomer Paleis

  Brug ZomerpaleisZomerpaleisIn de ochtend zullen we het zomerpaleis bezoeken. Daarna rijden we naar het Dragon Spring Hotel in het Mentougou district waar we zullen overnachten tijdens deze IML-wandeltochten.
  Door de organisatie zal er een een shuttle service wordt ingesteld. Waarschijnlijk is er op deze avond de welkomstparty

  Zaterdag 7 september 2024

  IML-Wandeltocht Beijing Mountains - Zhaitang stuwmeer

  Hoewel het nog niet zeker is zal er waarschijnlijk de zelfde wandelroute gewandeld worden, zoals het in 2014, 2015 en 2017 was. 

  Een wandeling vanuit het plaatsje Zhaitang de bergen in en bij een bergdorpje is het keerpunt van de 10 kilometer, terwijl de 20 kilometer via onverharde paden door de natuur door trekt naar het stuwmeer. Hier wandelen en geruime tijd langs om dan weer vanaf de stuwdam af te dalen nar de plaats Zhaitang

  ZhaiTang Station-20km Reservoir Scenery Mountain Walking Route

  Altitude:Highest 685 M,Lowest 420M  Zwaarte gemiddeld

  Zondag 8 september 2024

  IML-Wandeltocht Beijing Mountains.

  ZhaiTang Station-20km CuanBai Ancient Villages Mountain Walking Route Zwaarte gemiddeld

  .

  In de avond zullen we met de Bullet trein naar Xian rijden in 4, uur en 15 minuten. Hier zullen we dus rond 23.15 uur arriveren en waar we overnachten in een hotel.

  Terugvlucht of verlenging Xian en Chengdu

  In de nacht zullen de deelnemers die terugvliegen naar Nederland vertrokken voor hun vlucht terug.

  ATTENTIE - IML WAARDERINGEN

  IML-wandelaars hou rekening mee om teleurstellingen te voorkomen, dat je direct bij aanmelding van deze wandelreis je doorgeeft of je voor een IML-waardering in aanmerking komt. Hoe er ook rekening mee, als je voor een IML waardering in aanmerking komt. Dat die je persoonlijk wordt uitgereikt of op gestuurd een speciale afsluiting met uitreikingen is er in China niet. Op zondag is de tocht direct afgelopen na de finish. Wel heeft men voor de internationale deelnemers van mij vaak nog even een drankje met een snack aan de finish.

  Hier tegen is het ontvangst op de vrijdagavond in voorgaande jaren wel groots met toespraken, buffet en een gezellig samenzijn.
   

   

Bijzonderheden

Visum voor China (waarschijnlijk niet nodig meer voor korte reizen)

Men heeft voor deze reis een visum voor China nodig, we reizen als groep op een E-visum, we dienen hiervoor wel als groep bij de aankomst ons bij immigratie te melden en ook het verlaten. In groepen van minimaal 2 personen. Hiervoor hoef het paspoort niet zelf op gezonden te worden, maar kan geheel via de E-mail geregeld worden met een kopie van het paspoort.
Deze manier kan ik ik verzorgen de kosten liggen rond de € 128,- per persoon.
  
Toeristenvisum
Beter is een 2 maanden van te voren aan te vragen.Dit kan niet meer bij de Chinese Ambassade in Den Haag, maar je wordt tegenwoordig doorverwezen naar het China Visa Application Service Center (CVASC). Deze bevindt zich ook in Den Haag.  Zelf heb ik goede ervaringen met de ANWB, dat gaat via CIBT kost je wel wat extra kosten maar hoef je niet twee keer naar Den Haag te reizen. De aanvraag duurt ongeveer 10 werkdagen.

www.visumdienst.com

 Voor een toeristenvisum, moet je altijd de volgende documenten opsturen:

 1. Volledig ingevuld formulieren downloadbaar via de ANWB
 2. Een Nederlands paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is na de datum van de aanvraag, of een paspoort van een ander land met een Nederlandse verblijfsvergunning.
 3. Kopie van de pagina van je paspoort waarop je foto en de bladzijde er naast (LET OP niets mag onzichtbaar woren gemaakt)
 4. Recente paspoortfoto van 48 bij 33 millimeter. 
  - De foto moet een spierwitte achtergrond hebben.;
  - Bijna alle pasfoto's van brildragenden worden geweigerd. Alleen een zeer licht montuur is toegestaan, bij voorkeur ontvangen we een foto zonder bril;
  - Als de persoon op de foto witte kleding draagt wordt de foto afgekeurd.
 5. Engelstalig reisschema van deze wandelreis van dag tot dag, deze ontvangen alle deelnemers tijdig van mij
 6. Uitdraai van de vliegtickets
 7. Bevestiging van de hotel overnachtingen
 8. Aantoonbare financiële zekerheid als men geen baan heeft.
 9. Een uitnodigingsbrief van de organisatie, deze krijgen we na inschrijving

Reissom en inschrijven

Omschrijving  Prijs 

Wandelreis   incl.. vliegtickets ,hotels op 2 pers kamer, vervoer in China, overnachtingen incl. alle maaltijden, de excursies, Nederlandse begeleiding, Engelstalig gidsen, entreegelden van de genoemde   excursies. inschrijfgeld Walking festival 20 km, fooien   tour gidsen en chauffeurs. (excl. visumkosten China ca. 130,-,  consumpties, andere fooien)

 € 2395,00*

 

 1 persoonskamer toeslag op aanvraag  
 Fooien hotel zijn niet inclusief
 Standaard fooien zijn: Hotel  Bellboy/kamermeisje: RMB   5-RMB 10 (ca. 1,20) per kamer elke keer/dag
 

Inschrijven* Deze prijs is geschat aan de hand van vliegticket op 1 oktober 2018 

*De prijs is afhankelijk van het uiteindelijke aantal deelnemers. Op dit moment weet ik ook niet hoeveel medewerking we van de organisatie zullen hebben.
Ze zijn vaak als we met een grotere groep zijn wat terug te doen. In vorm van diners en excursies en vervoer e.d.

Aanmelden  dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,-  of bij verlenging € 1500,- over te maken op Bankrekening  NL79INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert  met  vermelding China reis. Restant  van de reissom dient  8 weken voor vertrek voldaan te zijn.
 

Meld je aan

 

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan.

Nieuws

 • 1e dag van de International Waendel Walk Wellingborough

  WAT KAN IK ZEGGEN ? MOOI, MOOI, MOOI deze 1e dag van de International Waen...

  Lees meer
 • Pelgrimsdag Pelgrimshoeve Kafarnaum te Vessem

  Het was een prachtige dag vandaag! Voor het eerst dit jaar steeg de temperatu...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

66 643354939 Thailand (5 uur tijdsverschil momenteel)/+31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.